«Αυτές τις ημέρες έφυγαν από τον Πειραιά…
περίπου 1.400 – 1.500, χωρίς να υπάρχουν νέες ροές στον Πειραιά» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

   Μιλώντας το πρωί σε τηλεοπτικό σταθμό, o Δ. Βίτσας πρόσθεσε πως «Μέχρι την Τετάρτη αναμένουμε ότι θα φύγουν από τον Πειραιά, και θα πειστούν να πάνε σε κέντρα φιλοξενίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2.600 κενές θέσεις και κατασκευάζονται περί τις 10.000 ακόμα».   «Το Πάσχα θα έχει αδειάσει ο Πειραιάς, σας το λέω με σιγουριά. Πολύ πριν κάποιος πάει στο νησί του να κάνει Πάσχα» επεσήμανε.

 «Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να κάνει διαρροές και υποκλοπές» τόνισε ο Δ. Βίτσας, σχετικά τη διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλεσκου.   Στη συνέχεια, συμπλήρωσε πως «οι πιο ασφαλείς άνθρωποι αυτή τη στιγμή σε αυτή τη χώρα είναι τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας, τους περιποιούμαστε με τον καλύτερο τρόπο».   Τα όσα λέγονται για το διαδικαστικό υποκλοπής «δεν είναι ουσία» υποστήριξε ο αν. υπουργός Άμυνας και συμπλήρωσε: «πολύ βαριά κουβέντα να πεις ότι ο κ. Τόμσεν είναι persona non grata, όμως εκφράζει κατά γράμμα τη γραμμή του Ταμείου».  

«Η στάση μας μετά τα γεγονότα του Σαββατοκύριακου είναι: “πάρτε αυτή τη λογική από το τραπέζι, και αυτό περιλαμβάνει και πρόσωπα”» υπογράμμισε ο Δ. Βίτσας για να σημειώσει: «Εμείς είχαμε μια συμφωνία, την έχουμε εφαρμόσει μέχρι κεραίας και απομένουν λίγες λεπτομέρειες».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese