Από αθρόα συμμετοχή χαρακτηρίστηκε η χθεσινή εκλογική διαδικασία…
για τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία ενόψει του 10ου συνεδρίου, από την οποία προέκυψαν οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν, καθώς και οι νέοι πρόεδροι και τα νέα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ).

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, παροιμία που επιβεβαιώθηκε χθες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάτι που φάνηκε τόσο στο εκλογικό κέντρο του Πύργου, όσο και της Αμαλιάδας.

Οι πολίτες σχημάτισαν «ουρές» πίσω από την κάλπη, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, παρά τον φόρτο, τα κατάφεραν ικανοποιητικά και αντεπεξήλθαν με επιτυχία στο δύσκολο έργο που τους είχε ανατεθεί.

Ο βουλευτής Ηλείας της ΒΔ, Κώστας Τζαβάρας, βρέθηκε από νωρίς στο εκλογικό κέντρο του Πύργου, και εξέφρασε μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των πολιτών στην εκλογική διαδικασία και άσκησε σφοδρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

«Χαιρετίζω το γεγονός της πληθωρικής συμμετοχής. Ο λαός επιμένει να εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να δίνει το νόημα και την ελπίδα που χρειάζεται απέναντι σε μια κυβέρνηση υποκρισίας και ψευτιάς που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να οδηγηθούν τα εθνικά θέματα σε επικίνδυνες ατραπούς. Ο λαός έχει πάρει την απόφασή του. Πρέπει να φύγουν. Είναι επικίνδυνοι, ανίκανοι, ακατάλληλοι και αυτό διατρανώνουμε με τη συμμετοχή μας σήμερα. Το συνέδριο είναι κορυφαία εσωκομματική διαδικασία και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις για νέους όρους εσωκομματικής λειτουργίας και προγραμματικών διεκδικήσεων.

Από όπου η παράταξη θα εξέλθει μέσω του συνεδρίου δυνατή και ικανή, αφού έχει διδαχθεί από τα λάθη της για να φτιάξει τη νέα Ελλάδα με κυρίαρχο το αίτημα για δικαιοσύνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ θα επαναφέρουν τον τόπο στην κανονικότητα.

Και όσον αφορά τους διαλόγους που αποκαλύφθηκαν, δεν μπορεί αυτή η υποκλοπή να γίνεται το άλλοθι της κυβέρνησης για να βάλει σε  βάλει σε επικίνδυνες διαδικασίες τα εθνικά συμφέροντα. Δεν μπορεί συνέχεια να δημιουργούνται συνθήκες δήθεν εκβιασμού και εμείς να δίνουμε   την ηρωική και νυν υπερ πάντων διαπραγμάτευση αλλά να μην έχουμε άλλη εναλλακτική και να αναγκαζόμαστε να υπογράφουμε πράγματα αδιανόητα».

Ο Γραμματέας Αγροτικού της ΝΔ, Θεόδ. Βλαγκούλης δήλωσε στην εφ. «Πατρίς»:

Σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία πορεύεται με ομαλότητα, σύμπνοια και ενότητα προς το 10ο τακτικό συνέδριο για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση. Με τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αποτυπώνεται στον κόσμο ως η εναλλακτική λύση μπροστά στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ο κόσμος δείχνει εμπιστοσύνη στον νέο αρχηγό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα είναι ο καλύτερος πρωθυπουργός και θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας κινούμενος σύμφωνα με τις ανάγκες του ελληνικού λαού, και να δημιουργήσει ευμενές επενδυτικό κλίμα για να σταματήσει η αύξηση των φόρων και της ανεργίας και να αποτραπεί η καταστροφή στην οποία μας οδηγεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων ήταν σε εξέλιξη έως αργά χθες το βράδυ σε όλα τα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, στην ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως εξελέγη πρόεδρος τη Γεωργία Γριβάκη με 98 ψήφους (έναντι 74 του Δημήτρη Νεοφώτιστου και 22 Γιώργου Κατσικαρώνη) σε σύνολο 199 ψηφισάντων. Μέλη εξελέγησαν οι: Γκόγκας Παναγιώτης (80 ψήφοι), Καρούμπαλης Κων/νος  (50 ψήφοι), Καλογερόπουλος Αριστογείτων (49 ψήφοι),  Κουτσουρούπας Ιωάννης (48 ψήφοι), Σάσσαλος Αθανάσιος (43 ψήφοι), Αυγουστίνος Αλέκος (41 ψήφοι),  Κρίβας Δημήτριος (32 ψήφοι) και οι  Τριπύλα Σοφία (13 ψήφοι) και  Κολτούκη Αλεξάνδρα (13 ψήφοι)

Στη ΔΗΜΤΟ Αρχαίας Ολυμπίας πρόεδρος εξελέγη αυτοδίκαια ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς δεν κατατέθηκε άλλη υποψηφιότητα, και μέλη οι: Βαγγέλης Κων/νος του Γεωργίου, Χριστόπουλος Απόστολος του Ιωάννη, Νικολόπουλος Παναγιώτης του Γεωργίου, Γαλάνης Επαμεινώνδας του Εμμανουήλ, Κωσταριάς Φώτιος του Άγγελου, Πατσή Μαρία του Τηλέμαχου (ΔΕ Λαμπείας), Παπασταύρος Ηλίας του Γεωργίου, Κατσέπας Κων/νος του Γεωργίου (ΔΕ Φολόης), Παπαδημητρόπουλος Μιλτιάδης του Ιωάννη (ΔΕ Λασιώνος). Ο υποψήφιος Δανίκας Θεοφάνης του Δημητρίου δεν εξελέγη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, είχε μπει στη λίστα της ΔΕ Ολυμπίας και όχι στης ΔΕ Λαμπείας, όπου θα έπρεπε να μπει κανονικά. Δεν έχει γίνει γνωστό αν θα καταθέσει ένσταση.

Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Πύργου εξελέγη η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου με 267 ψήφους (έναντι 195 της Βασιλικής Βλαχαντώνη) σε σύνολο 487 ψηφισάντων.

Οι υπόλοιποι πρόεδροι ΔΗΜΤΟ που εξελέγησαν αυτοδίκαια λόγω έλλειψης υποψηφιοτήτων είναι οι εξής:

Ήλιδας: Χριστοφόρου Παναγιώτης

Πηνειού: Αλέξης Δρακόπουλος

Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Γιώργος Τουρής

Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Γιώργος Κατσάπης

Ολυμπίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese