Η κυβέρνηση έχει πλέον λόγο να “διώξει” το ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις…
μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις των συνομιλιών Τομσεν και Βελκουλέσκου για την Ελλάδα και το σχέδιο να απειλήσουν την Ελληνική κυβέρνηση με χρεοκοπία για να υπογράψουν περισσότερα μέτρα.

Οι αποκαλύψεις που έβαλαν νέα “φωτιά” στις ήδη τεταμένες σχέσεις του Ταμείου με την ελληνική κυβέρνηση ήρθαν λίγες ώρες πριν από την έναρξη του νέου γύρου διαπραγματεύσεων για την πρώτη αξιολόγηση και ενισχύουν τα σενάρια πως η Αθήνα να επιδιώξει, ακόμη πιο έντονα, το “διαζύγιο” με το ΔΝΤ και μάλιστα με τη Γερμανία στο πλευρό της.

Το ερώτημα αν θα αρχίσει αύριο Δευτέρα (04.04.2016) πάλι η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το κουαρτέτο και ύστερα από το σεισμό προκάλεσε η διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου, παραμένει ακόμα αναπάντητο.

Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση κάνει κίνηση και ο Τσίπρας έστειλε επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ με θέμα την αποπομπή του Τομσεν από το Ταμείο. Επίσης, ψάχνει υποστήριξη στη Γερμανία προκειμένου να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο απέναντι στους Ευρωπαίους.

Αύριο αναμένεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να ζητήσει από κοντά εξηγήσεις από την ίδια τη Βελκουλέσκου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese