Η Αττική είχε εφέτος για άλλη μιά φορά την αθλητική «τιμητική» της καθώς υποδέχθηκε στα Μέγαρα τους Πανελλήνιους Αγώνες Βάδην, που…
πραγματοποιήθηκαν στην παραλία Βαρέας, με τη διοργανωτική συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων “Ηρόδωρος”.

«Έπιασαν» το Ολυμπιακό όριο και με ρεκόρ

Στην κατηγορία 20.000 μ. γυναικών την έκπληξη έκανε η Δέσποινα Ζαμπουνίδου, κερδίζοντας την πρώτη θέση με την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών ύστερα από τις επιδόσεις της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αθηνάς Παπαγιάννη και της χρυσής Ολυμπιονίκη Αθανασίας Τσουμελέκα.

Η Ζαμπουνίδου κατέρριψε το δικό της ρεκόρ και με τη νέα επίδοσή της (1.29.35) κέρδισε το όριο για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Στη κατηγορία των ανδρών ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ βάδισε την απόσταση των 20.000 μ. σε χρόνο 1.26.05 κερδίζοντας την πρώτη θέση και το όριο επίσης για τους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την ίδια μέρα, είχαν και τα αποτελέσματα των πανελλήνιων αγώνων βάδην 10.000 μ. εφήβων (πρώτη θέση ο Γεώργιος Τζιμάνης) και νεανίδων (Κυριακή Φιλτισάκου).

Παρουσίες…

Στην θαυμάσια αυτή αγωνιστική ημερίδα έδωσαν το αθλητικό τους παρών γνωστοί και καταξιωμένοι πρωταθλητές από όλη τη Ελλάδα και από πλευράς διοργανωτικών παραγόντων, οι τρείς αντιδήμαρχοι Μεγάρων Κωνσταντίνος Καράμπελας, Σταύρος Φωτίου και Ιωάννης Δήμας, η Πρόεδρος και ο Διοικητικός Σύμβουλος του “Ηρόδωρος” Ιωάννα Ρήγα και Σπ. Παπασίδερης, ο Πρόεδρος του Α.Ο. Μεγάρων και μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Σπύρος Καλοζούμης και το μέλος Δ.Σ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Αττικής και του Α.Ο. Μεγάρων Θωμάς Παπαγιάννης.

Στις τιμητικές παρουσίες ήταν και αυτή του Διοικητικού Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης της Ελλάδος, βετεράνου πανελληνιονίκη, πολυνίκη αθλητή και ρέκορντμαν του βάδην, Δημήτρη Μποντικούλη, ο οποίος και προσκλήθηκε για την επίδοση αθλητικών επάθλων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese