Ο ποδοσφαιριστής θρύλος της Βουλγαρίας, Hristo Stoichkov προκάλεσε… αλγεινές εντυπώσεις όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με τον ίδιο και τα κουφάρια των ζώων που είχε σκοτώσει σε σαφάρι.

Ο Stoichkov δουλεύει σαν αναλυτής στο Univision Deportes και θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην Βουλγαρία. Επιλέχτηκε ως ποδοσφαιριστής της χρονιάς τα έτη 1992 και 1994 ενώ πήρε την χρυσή μπάλα το 1994. Το 2004 ο Βούλγαρος ανακηρύχθηκε από τον Πελέ ως ένας από τος 100 μεγαλύτερους εν ζωή παίκτες.

Σε φωτογραφίες από σαφάρι του στη Νότια Αφρική, μαζί με την γυναίκα του, φαίνεται να έχουν σκοτώσει καμηλοπάρδαλη, αντιλόπες, αιλουροειδή και άλλα ζώα.

Πλούσιοι μπορούν να πληρώσουν ακριβά για μία άδεια που θα τους επιτρέπει να σκοτώσουν κάποιο άγριο ζώο αν και πολλά από αυτά είναι προστατευόμενα είδη.

Το χειρότερο είναι πως αυτά τα ζώα δεν σκοτώθηκαν για να φαγωθούν αλλά για χόμπι.

Η εταιρεία που διοργανώνει το σαφάρι είναι γνωστή με την ονομασία “Spanish ranch” και επιτρέπει να σκοτώνονται 34 είδη ζώων, μεταξύ των οποίων ελέφαντες, ρινόκεροι, λιοντάρια, κροκόδειλοι, αντιλόπες, τσακάλια, μπαμπουίνοι κ.α.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε Νότια Αφρική, Μοζαμβίκη και Ζιμπάμπουε ενώ κάθε χρόνο στα σαφάρι της λαμβάνουν μέρος 45-60 πλούσιους.

Το σάιτ inafrika.org είναι γεμάτο με φωτογραφίες από ανθρώπους που έλαβαν μέρος σε κυνήγι ενώ η μέση τιμή συμμετοχής για το κάθε άτομο είναι 290 ευρώ.

Πέρσι τον Ιούλιο ένας Αμερικανός οδοντίατρος είχε ξεσηκώσει σκάνδαλο όταν σκότωσε το διάσημο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε Cecil.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese