Μέλη εγκληματικής οργάνωσης θεωρούν οι αστυνομικοί τέσσερις άνδρες και… δυο γυναίκες, οι οποίοι αγόραζαν συστηματικά από όλη την Ελλάδα συσκευές κινητών και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα σε ανύπαρκτα ονόματα. Αυτό που ερευνάται τώρα, είναι σε ποιους κύκλους της παρανομίας κατέληγαν τα κινητά «φαντάσματα».

Οι παράνομες αγορές άρχισαν να διερευνώνται το περασμένο Σάββατο από την Ασφάλεια Καλαμάτας και το τμήμα Κυπαρισσίας, όπου ένας 22χρονος και μια 24χρονη κατέθεσαν πλαστά έγγραφα για να παραλάβουν συσκευές και συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν ο νεαρός και οι συνεργοί του, ένας 25χρονος, ένας 28χρονος, ένας 38χρονος και μια 45χρονη, ενώ η 24χρονη αναζητείται.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση, εξαπατούσαν υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές του έτους. Ήδη εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις, δυο στη Θεσσαλονίκη (στον Εύοσμο και το Κορδελιό), μία στο Μαρούσι, μία απόπειρα στην Αμαλιάδα και άλλη μία στο Σχηματάρι Βοιωτίας, αλλά ερευνάται αν έχουν διαπράξει και άλλες.

Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο, τέσσερα κινητά, πλήθος πλαστών εγγράφων και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για τη πλαστογράφηση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας που τους άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία και απάτη.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese