Ιδιαίτερα επικριτικός και με σκωπτική διάθεση παρουσίασε τα έργα και τις ημέρες… της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπαςσε συνέντευξή του στο ΜΕGA. Με αφορμή δε την Πρωταπριλιά αναφέρθηκε στην αξιοπιστία της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όσα ψέματα μπορεί να αραδιάσει κανένας σήμερα τα ‘χει πει αυτή η κυβέρνηση μέσα 15 μήνες».

Μιλώντας στην συνέχεια για την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για την Δικαιοσύνη και την Διαφορά, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι επρόκειτο για φιάσκο, επισημαίνοντας ότι «δεν πρόσφερε τίποτα, αντίθετα επιδείνωσε ένα κάλπικο διχαστικό κλίμα μέσα στο λαό μας».

Και συνεχίζοντας επί τους θέματος παρατήρησε: «Η επιδίωξη ήταν να συζητήσουμε για τη διαφθορά, να δείξουμε δήθεν κάποια πολιτικά πρόσωπα ή άλλα τα οποία είναι διεφθαρμένα και τα οποία ευθύνονται για όλα τα κακά του τόπου και από την άλλη μεριά να μείνει στο απυρόβλητο η ίδια η πολιτική, η διεφθαρμένη πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, και της σημερινής, που ουσιαστικά δίνει σε κάποιους ομίλους, θέλει να φτιάξει και κάποια νέα τζάκια, και την ίδια στιγμή να περνά αντιεργατικά μέτρα, να υλοποιεί μια βάναυση πολιτική για το λαό».

Πάντως όπως είπε πρόθεση του ΚΚΕ είναι να είναι παρόν στις εξεταστικές επιτροπές που θα προτείνουν και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η Νέα Δημοκρατία, αν και όπως παρατήρησε δεν πιστεύει ότι το μαχαίρι δεν θα σπάσει το κόκκαλο. «Όπου φτιάχνουν πολλές επιτροπές, και τα τελευταία 20-30 χρόνια έχουμε ζήσει πληθώρα τέτοιων εξεταστικών επιτροπών, δεν έχει βγει κανένα αποτέλεσμα ή έχει βγει τόσο ελάχιστο αποτέλεσμα που να λες ‘δεν άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ταλαιπωρία, όλη αυτή η κουβέντα και όλο αυτό το χάσιμο χρόνου’. Άρα δεν βλέπουμε γιατί θα αλλάξει κάτι σήμερα», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα άλλα κόμματα, και ξεκινώντας από τη ΝΔ υποστήριξε ότι η αλλαγή στην ηγεσία δεν έχει οδηγήσει σε αλλαγές στις θέσεις του κόμματος, επισημαίνοντας ότι: «Απ΄ό,τι φαίνεται θέλει να προσανατολιστεί στο χώρο του κέντρου αλλά βεβαίως το μάτι της το έχει και προς και τα δεξιά, διότι έχουν και εξελίξεις στον ακροδεξιό χώρο».

Σχετικά με τις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο ΓΓ του ΚΚΕ δήλωσε: «Ξαφνικά όλοι έχουν αγαπήσει την Κεντροαριστερά. Μέχρι και ο κ. Τσίπρας πήγε στην Κεντροαριστερά της Ευρώπης, στο σοσιαλιστικό κόμμα, με παρέμβαση Ολάντ. Φωτογραφήθηκε με την κ. Γεννηματά. Ετοιμάζεται απ΄ό,τι φαίνεται. Τουλάχιστον έχει και το μάτι στραμμένο προς τα εκεί για να κρατήσει τον κόσμο που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και είχε μετακομίσει τελευταία στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο προσφυγικό ο κ. Κουτσούμπας προέβλεψε ότι μετά την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας θα οδηγηθούμε σε μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων καθώς δεν θα σταματήσουν οι ροές προς την χώρα μας. Μάλιστα κατά την άποψή του «δυστυχώς βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις». Παράλληλα χαρακτήρισε ως μεγάλο αίσχος την κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στον Πειραιά.

«Δεν μπορώ τώρα να ακούμε χαζοχαρούμενα ακόμα και από υπουργούς και να λένε ξανά, η κ. Χριστοδουλοπούλου παλιά θυμόμαστε όλοι έλεγε ότι λιάζονται στην Ομόνοια…τώρα χθες άλλος υπουργός που πήγε στον Πειραιά -νομίζω του Πολιτισμού- είπε ότι ωραία μέρα έχει σήμερα, παίζουν τα παιδιά, είναι ευτυχισμένα κλπ. Έλεος. Έλεος. Να μιλάει για προσφυγόπουλα…Την ίδια ώρα όταν έπεφτε ο ήλιος είδαμε και τα επεισόδια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Σε ότι αφορά την εμφάνιση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τον ρόλο του είπε ότι «δεν πήγε για να ειδοποιεί τις ψαρόβαρκες, τα καΐκια με τους δουλέμπορους που φέρνουν τον κόσμο από την Τουρκία αλλά τους κάλεσε η Τουρκία για να έχει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Η Τουρκία θέλει το ΝΑΤΟ εδώ για να στηρίζει τις βλέψεις της καθώς δεν χάνει την ευκαιρία να διεκδικεί και να παίζει το ρόλο της διεκδίκησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, να μιλάει για συγκυριαρχία στο Αιγαίο, να νομιμοποιεί με την παρουσία και του ΝΑΤΟ το γκριζάρισμα των ζωνών των νησιών στο Αιγαίο και να διεκδικεί τη συνεκμετάλλευση σε υδρογονάνθρακες, σε φυσικό αέριο».

Τέλος σε ότι έχει να κάνει με την διαφοροποίηση της ομάδας των «53» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία για το μεταναστευτικό, είπε χαρακτηριστικά: «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Το απόγευμα στη Βουλή έχουμε κατεπειγόντως το νομοσχέδιο. Εμείς ζητήσαμε και θα ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για να πάρει και ο κάθε βουλευτής την ευθύνη του και οι 53 και οι 153, δεν ξέρω πόσοι είναι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ που λένε στους διαδρόμους ή δεξιά και αριστέρα ‘πω πω τι πάθαμε, τι κακά μέτρα είναι αυτά, δεν συμφωνούμε, τι θα κάνουμε και ο κόσμος θα μας κυνηγάει».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese