Παραμένουν λίγες οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων… χθες Πέμπτη και μέχρι τις 09:00 σήμερα το πρωί, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Συνολικά, στα νησιά και έως σήμερα τα χαράματα αποβιβάσθηκαν 401 άτομα. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 190 άτομα, στη Χίο 211, ενώ στη Σάμο δεν αποβιβάσθηκε κανένας.

Εναπομείναντες με το παλιό καθεστώς καταγραφής, οι οποίοι σταδιακά αναχωρούν για την υπόλοιπη Ελλάδα ή απελαύνονται εφόσον είναι βορειοαφρικανοί ή Πακιστανοί είναι 620 στη Μυτιλήνη, και 216 στη Σάμο. Στη Χίο με το παλιό καθεστώς δεν έμεινε κανένας, δηλαδή οι εκτός hotspot δομές του νησιού είναι άδειες. Σημειώνεται ότι οι 211 αφιχθέντες χθες στη Χίο παραμένουν στον εξωτερικό χώρο του λιμεναρχείου αφού δεν χωράνε στο hotspot.

Υπό περιορισμό στα hotspots των τριών νησιών μιας και μπήκαν στην Ελλάδα μετά την 20 Μαρτίου, παραμένουν: Στο hotspot της Μόριας στη Λέσβο 2.574, στη Χίο 1.660 και στη Σάμο 218.

Τέλος, περίπου 200 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες έχουν αποβιβασθεί σήμερα Παρασκευή από το πρωί στη Λέσβο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese