Η οδός Δαιδάλου είναι ο εμπορικότερος δρόμος του Ηρακλείου. Καθημερινά τον… διέρχεται πλήθος πολιτών και φυσικά τουριστών αφού προσφέρει πρόσβαση στα Λιοντάρια, τα ενετικά μνημεία του ιστορικού κέντρου και φυσικά το Αρχαιολογικό Μουσείο και την Πλατεία Ελευθερίας.

Η εικόνα που παρουσιάζει όμως σήμερα είναι αποκαρδιωτική. Ο δρόμος λόγω των έργων της ΔΕΗ, εδώ και μέρες έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, φέρνοντας σε απόγνωση τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο σημείο, αλλά και όσους ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού, αφού δεν αποτελεί και πιο ελκυστικό σημείο της πόλης για τους αλλοδαπούς επισκέπτες.

Μάλιστα, τα προστατευτικά δίχτυα που έχουν τοποθετηθεί εμποδίζουν τη διέλευση, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ακόμη και περιπτώσεις μικροατυχημάτων που υπέστησαν πεζοί στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το δρόμο.

Βεβαίως, τα έργα είναι απαραίτητα, ωστόσο η μέριμνα για την πραγματοποίησή τους, ειδικά σε έναν τόσο κεντρικό και εμπορικό δρόμο, όπως στην οδό Δαιδάλου, θα έπρεπε μάλλον να έχει έναν εντελώς διαφορετικό προγραμματισμό…English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese