…δυστυχώς όχι για τη δυτική Ευρώπη αλλά για τη Ρωσία, όπου οι καιρικές και… οδικές συνθήκες απαιτούν την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το Kaptur (έτσι ονομάζεται στην τοπική αγορά) αποκαλύφθηκε από τον Αντιπρόεδρο σχεδίασης της Renault, Λορενς βαν ντεν Άκερ, σε εκδήλωση στη Μόσχα, όπου θα βρίσκεται και η γραμμή παραγωγής του.

Το μήκους 4,33 m. μικρό SUV έχει απόσταση 204 mm από το έδαφος και σύστημα 4×4 κατ’ επιλογή. Μέσω του περιστροφικού διακόπτη, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 2WD, AUTO και LOCK για πέρασμα από δύσκολα σημεία. Η αλλαγή στο πρώτο γράμμα του ονόματος (από C σε Κ) έγινε μετά από σχετική έρευνα στο κοινό της Ρωσίας. Από το «Κ» αρχίζουν ορισμένες ρωσικές λέξεις (ποιοτικό, άνετο, εμφανίσιμο) με τις οποίες ήθελε να συνδέσει η Renault το νέο της μοντέλο.

Στη Ρωσία κυκλοφορούν από τη γαλλική εταιρεία και άλλα crossover/SUV, όπως το Koleos αλλά και τα Sandero Stepway – Duster, με το σήμα της Renault και όχι της Dacia.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese