Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία οι δηλώσεις της υπουργού για τα δικαιώματα των… γυναικών η οποία συνέκρινε τις γυναίκες που φοράνε μπούργκα με τις «νέγρες» που υποστήριξαν τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Η Λορένς Ροσινιόλ σε συνέντευξή της στο κανάλι BFTV για την απόφαση μεγάλων εταιρειών όπως οι Marks & Spencer, η H&M και η Dolce & Gabbana να δημιουργήσουν και να θέσουν προς πώληση ρούχα στοχευμένα για Μουσουλμάνους όπως το «μπουρκίνι».

Όταν η δημοσιογράφος υποστήριξες ότι ορισμένες γυναίκες κάνουν την επιλογή να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους η Ροσινιόλ απάντησε: «σαφώς, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν αυτή την επιλογή… υπήρχαν όμως και Αμερικάνες νέγρες που υπερασπίζονταν τη δουλεία».

Η δήλωσή αυτή προκάλεσε ποικίλια σχόλια με πιο αιχμηρό αυτό του κωμικού Ολιβιέ Περίν που ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει διευθύντρια της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια η Ροσινιόλ μίλησε για «γλωσσικό ολίσθημα» και παραδέχθηκε ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσει αυτή την αναλογία. Ωστόσο επέμεινε ότι το νόημα αυτού που ήθελε να πει ήταν σωστό.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese