Σάλο έχουν προκαλέσει στη Γαλλία οι δηλώσεις της υπουργού για τα δικαιώματα των… γυναικών η οποία συνέκρινε τις γυναίκες που φοράνε μπούργκα με τις «νέγρες» που υποστήριξαν τη δουλεία στις ΗΠΑ.

Η Λορένς Ροσινιόλ σε συνέντευξή της στο κανάλι BFTV για την απόφαση μεγάλων εταιρειών όπως οι Marks & Spencer, η H&M και η Dolce & Gabbana να δημιουργήσουν και να θέσουν προς πώληση ρούχα στοχευμένα για Μουσουλμάνους όπως το «μπουρκίνι».

Όταν η δημοσιογράφος υποστήριξες ότι ορισμένες γυναίκες κάνουν την επιλογή να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους η Ροσινιόλ απάντησε: «σαφώς, υπάρχουν γυναίκες που κάνουν αυτή την επιλογή… υπήρχαν όμως και Αμερικάνες νέγρες που υπερασπίζονταν τη δουλεία».

Η δήλωσή αυτή προκάλεσε ποικίλια σχόλια με πιο αιχμηρό αυτό του κωμικού Ολιβιέ Περίν που ανέφερε ότι θα μπορούσε να γίνει διευθύντρια της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια η Ροσινιόλ μίλησε για «γλωσσικό ολίσθημα» και παραδέχθηκε ότι δεν θα έπρεπε ποτέ να χρησιμοποιήσει αυτή την αναλογία. Ωστόσο επέμεινε ότι το νόημα αυτού που ήθελε να πει ήταν σωστό.