Για να μην μείνουν για πάντα σημάδια και ουλές στην επιδερμίδα σου, περιποιήσου την με τον κατάλληλο τρόπο…

Το σπυράκι έφυγε αλλά η κοκκινίλα έχει μείνει! Ακόμα και όταν επουλωθεί το σπυράκι η επιδερμίδα αντιδράει στο συγκεκριμένο «τραυματισμό» και δημιουργούνται αυτές οι κοκκινίλες που μπορεί να παραμείνουν ακόμα και 12 μήνες μετά από την αντιμετώπιση της ακμής, ανάλογα πάντα με το βάθος του προβλήματος.

Υπάρχουν μερικά τιπς που θα σε βοηθήσουν να εξαφανίσεις γρηγορότερα τις κοκκινίλες και να διευκολύνεις την ανάπλαση του εκάστοτε σημείου:

-Μην «υπέρ-ενυδατώνεις» την περιοχή: Προσπάθησε να μην βάζεις μεγάλη ποσότητα ενυδατικού προϊόντος στο σημείο που έχει κόκκινα σημάδια, γιατί έτσι θα εμποδίσεις από μόνη σου την επούλωση.

-Μην ερεθίζεις την περιοχή:  Όταν βλέπεις ότι έχει φύγει το σπυράκι, αλλά το δέρμα έχει παραμείνει κόκκινο και ερεθισμένο μη χρησιμοποιείς σκραμπ, προϊόντα που περιέχουν οινόπνευμα, οξέα φρούτων… Επέλεξε τελείως φυσικά καλλυντικά που ενδείκνυνται για ευαίσθητες επιδερμίδες, μέχρι να «καθαρίσει» τελείως η επιδερμίδα σου.

-Πάντα αντηλιακό: Χειμώνα-καλοκαίρι χρησιμοποίησε αντηλιακή προστασία, ειδικότερα αν έχεις κοκκινίλες και σημάδια από ακμή. Μην αφήνεις ποτέ εκτεθειμένο στον ήλιο το τραύμα που είναι σε επούλωση, γιατί έτσι όχι μόνο σταματάει η διαδικασία της ανάπλασης αλλά δημιουργείται και μεγαλύτερο πρόβλημα, που τις περισσότερες φορές είναι μη αναστρέψιμο.

-Κάνε την αλόη σύμμαχο σου: Αντί για μια κλασσική κρέμα του εμπορίου, επέλεξε σέρουμ αλόης για σούπερ ενυδάτωση και πιο άμεση ανάπλαση της επιδερμίδας!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese