Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε σήμερα το πρωί η πολυβραβευμένη βρετανίδα…
ηθοποιός ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ προκειμένου να συνομιλήσει με πρόσφυγες και να μάθει τις προσωπικές τους ιστορίες με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει στο μέλλον για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothemagr η κυρία Ρεντγκρέιβ αφού ήρθε σε συνεννόηση με τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα», έφτασε το πρωί στο κέντρο επιχειρήσεων της οργάνωσής τους στον Πειραιά, στην προβλήτα Ε1, και με δική της κάμερα συνομίλησε στο κέντρο επιχειρήσεων με τους πρόσφυγες.

Η ηθοποιός πήρε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί το λιμάνι του Πειραιά για να φτιάξει ένα φιλμ με τις ιστορίες που οι ίδιοι θα της διηγηθούν παρουσιάζοντας παράλληλα τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφτασαν στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στις δηλώσεις της η γνωστή ηθοποιός υπογράμμισε ότι ντρέπεται για αυτήν την Ευρώπη που δεν δείχνει ένα καλύτερο πρόσωπο στους πρόσφυγες και έχει κλειστεί τα σύνορα της και τόνισε την ανάγκη βοήθειας προς τους πρόσφυγες.

«Είναι ντροπή για την Ευρώπη και τις κυβερνήσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το προσφυγικό πρόβλημα, έχουμε ανθρώπινες ψυχές σε κατάσταση εξαθλίωσης», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese