Το Σάββατο το πρωί η πτήση 736 της American Airlines που είχε προγραμματιστεί να… εκτελέσει λίγο πριν τις επτά (τοπική ώρα) το δρομολόγιο Ντιτρόιτ – Φιλαδέλφεια ακυρώθηκε λόγω σύλληψης του συγκυβερνήτη. Ο 50χρονος άντρας, του οποίου το όνομα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα, συνελήφθη μπροστά στους επιβάτες μόλις λίγα λεπτά πριν την απογείωση, όταν οι αρχές του αεροδρομίου ειδοποιήθηκαν για «παράξενη» συμπεριφορά του συγκυβερνήτη.

Ο 50χρονος υπεβλήθη σε αλκοτέστ και συνελήφθη ενώ η πτήση ακυρώθηκε και οι επιβάτες τοποθετήθηκαν σε άλλες πτήσεις για να φθάσουν στον προορισμό τους. «Πρόκειται για ένα σοβαρό θέμα και βοηθάμε τις τοπικές αρχές και την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) με την έρευνα. Θα χειριστούμε το θέμα σωστά αφού η ασφάλεια και η φροντίδα των επιβατών και του προσωπικού μας είναι προτεραιότητά μας», ανέφερε με σχετική ανακοίνωση η αεροπορική εταιρεία.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) στις ΗΠΑ έχει θεσπίσει αυστηρότερους νόμους για τους πιλότους από αυτούς που ισχύουν για τους οδηγούς οχημάτων. Η ομοσπονδία απαγορεύει στους πιλότους να πετάξουν αν έχουν καταναλώσει αλκοόλ οκτώ ώρες πριν την πτήση και να ανιχνευθεί στο αίμα τους αλκοόλ σε ποσότητα 0,04 τουλάχιστον.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese