Γνωστός στις αρχές των ΗΠΑ φαίνεται ότι είναι ο άνδρας που προκάλεσε τρόμο…
τη Δευτέρα στην Ουάσινγκτον όταν τράβηξε όπλο τη στιγμή που βρισκόταν στο κέντρο των επισκεπτών στο Καπιτώλιο.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τον 66χρονο Λάρι Ντόσον από το Τενεσί, σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν κατηγορία για κατοχή όπλου και για επίθεση σε βάρος αστυνομικού.

Ο Ντόσον τον περασμένο Δεκέμβριο είχε συλληφθεί γιατί είχε διακόψει τις εργασίες της βουλής των αντιπρόσωπων φωνάζοντας ότι ήταν «Προφήτης του Θεού».

Ο άνδρας από το Τενεσί νοσηλεύεται σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του από αστυνομικό που αντέδρασε όταν χτύπησε ο συναγερμός τη στιγμή που ο 66χρονος περνούσε από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου.

Από τα θραύσματα, τραυματίστηκε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, δίχως να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή της, όπως ενημέρωσαν οι αμερικανικές αρχές.

Μετά την προηγούμενη σύλληψή του, σε βάρος του Ντόσον είχε εκδοθεί διαταγή να παραμείνει μακριά από τους χώρους του Καπιτωλίου, διαταγή στην οποία όπως φαίνεται δεν έδωσε μεγάλη σημασία ο 66χρονος.

Το συμβάν έγινε στο χώρο των επισκεπτών, την ώρα που έκαναν ξενάγηση διάφοροι τουρίστες, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά.Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν “να αναζητήσουν καταφύγιο” εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν. Προληπτικά, μάλιστα, αλλά για μικρό χρονικό διάστημα τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού και ο Λευκός Οίκος.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese