Ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν συνεχάρη τον… πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ για την ανακατάληψη της ιστορικής πόλης της Παλμύρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

«Η αποφασιστικότητα του συριακού έθνους, της κυβέρνησης και του στρατού να εξοντώσουν οργανώσεις τρομοκρατικές και τακφίρι από τα κατεχόμενα εδάφη είναι κάτι για το οποίο πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι», δήλωσε ο Αλί Σαμχανί.

«Η κυβέρνηση και ένοπλες δυνάμεις του Ιράν θα συνεχίσουν την πλήρη υποστήριξή τους στη Συρία και στον Άξονα της Αντίστασης», δήλωσε.

Το Ιράν αποκαλεί Άξονα Αντίστασης, την περιφερειακή αντι-ισραηλινή συμμαχία και τακφίρι, τους σκληροπυρηνικούς σουνίτες ισλαμιστές.

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εξεδίωξαν χθες τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από την Παλμύρα, καταφέροντας, σύμφωνα με τον συριακό στρατό, «θανάσιμο πλήγμα» στους τζιχαντιστές που είχαν καταλάβει την πόλη πέρυσι και είχαν καταστρέψει τους αρχαίους ναούς της.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese