Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:15 το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας διοργανώνει… ημερίδα με θέμα «Κοινωνικές παροχές και δικαιώματα στην πράξη», στο Δημαρχείο Μάνδρας, Στρατηγού Ν. Ρόκα 45, Μάνδρα Αττικής. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Θριασίου Πεδίου για τις βασικές κοινωνικές παροχές που προσφέρονται στους πολίτες από κρατικές δομές, όπως ψυχολογική -κοινωνική υποστήριξη και παρέμβαση, προνοιακά επιδόματα, βιβλιάρια οικονομικής αδυναμίας ανασφάλιστων πολιτών και πιστοποιητικά κοινωνικής προστασίας. Επίσης, θα αναλυθεί ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη σχετικά με την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς και οι αρμοδιότητες και δράσεις του που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι η κα Άρτεμις Καλαβάνου, Ειδική Επιστήμονας του Συνήγορου του Πολίτη, η Δρ. Αικατερίνη Παχή, Προϊστάμενη Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Θριασίου Νοσοκομείου, Επιστημονική Συνεργάτης Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Αθήνας και η κα Αλεξάνδρα Κοπαλίδου, Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο κος Άρης Καραμπάς, Δικηγόρος και Νομικός Σύμβουλος του έργου «Πυρήνες Γνώσεις», που υλοποιείται από το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας.

Η ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του κοινωνικού προγράμματος «Πυρήνες Γνώσης», το οποίο στοχεύει στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των κοινωνικών δικαιωμάτων των κατοίκων του Θριασίου Πεδίου. Στο πλαίσιο του έργου παρέχονται συμβουλευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και πρακτική καθοδήγηση στις διαδικασίες διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας, η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese