Το Eλληνικό καρτ στο πρόσωπο του Γιάννη Λάντζη της Chatzis Racing Team ανέβηκε… στο βάθρο ενός διεθνή αγώνα για πρώτη φορά φέτος στην κατηγορία ΜΙΝΙ στο Europa Iame X30 Challenge 2016.

Τι και αν ήταν πρωτάρης ο μικρός Έλληνας ταλαντούχος πιλότος, κατάφερε κάτι πραγματικά μοναδικό αν λάβουμε υπόψιν ότι συμμετείχε σε μια νεοσύστατη κατηγορία χωρίς ανάλογη εμπειρία σε διεθνές επίπεδο.

Φεύγοντας από την Ελλάδα είχε σαν στόχο να αποκτήσει την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν διεθνή αγώνα, αλλά η 3η θέση στα χρονομετρημένα τον έβαλε κατευθείαν στα βαθιά.

Οι στόχοι άλλαζαν σκέλος με το σκέλος καθώς με την σωστή καθοδήγηση και τεχνική υποστήριξη του προπονητή του και μηχανικού του Κώστα Χατζή προσαρμοζόταν όλο και περισσότερο στις απαιτήσεις του αγώνα όπου η απαίτηση για διάκριση γινόταν όλο και πιο έντονη.

Δύο τρίτες θέσεις και μια τέταρτη θέση στα προκριματικά τον έφεραν στην τρίτη θέση της εκκίνησης του ημιτελικού, όπου κατάφερε και εκεί να διατηρήσει την θέση του για τον μεγάλο τελικό της κατηγορίας του πετυχαίνοντας και τον ταχύτερο γύρο του ημιτελικού με 57.132″!

Στον τελικό έδειξε πραγματικά ότι διαθέτει σπουδαίες οδηγικές ικανότητες και τεράστια ψυχικά αποθέματα.
Οι εναλλαγές των θέσεων και ταυτόχρονα των συναισθημάτων, και οι επαφές με τους έμπειρους αντιπάλους του σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό grid, δεν τον εμπόδισαν να ξεδιπλώσει τις αμυντικές και επιθετικές του αρετές όπου σε συνδυασμό με μια χαρισματική στρατηγική ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε δύο Ιταλούς που γνωρίζουν την πίστα καλύτερα από το σπίτι τους.

Το τέλος του αγώνα έκανε πολλούς να αναρωτιούνται για τον μικρό Γιάννη Λάντζη όπου μαζί με τον Κώστα Χατζή κατέπληξαν ομάδες που συμμετείχαν στον αγώνα με ειδικά επιλεγμένους εργοστασιακούς οδηγούς και με σαφώς πιο εντατική προετοιμασία.

Το καρτ του πέρασε από λεπτομερή τεχνικό έλεγχο όπου κράτησε αρκετά παραπάνω από το συνηθισμένο καθώς ελέγχθηκαν τα πάντα, αλλά δεν βρέθηκε η παραμικρή παρατυπία.

Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Λάντζης ανέφερε σχετικά:

Επιτέλους τα καταφέραμε!2nd place!
Στον τελικό έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό με δυνατές μάχες σώμα με σώμα με οδηγούς που πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα WSK αλλά τους δείξαμε ότι είμαστε και εμείς εδώ!
Ευχαριστώ πολύ τον μηχανικό μου, Κώστα Χατζή για την αμέριστη μηχανολογική και ψυχολογική του υποστήριξη, τον πατέρα μου my biggest fun, το ‎kartnews.gr, ‬το wethepeople το kyvernitistravel, A.K για όλη την υποστήριξη και φυσικά όλους εσάς που με τα ενθαρρυντικά σας σχόλια, μου δίνατε δύναμη εδώ στο Castelletto, να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese