Γράφει ο Μαγια
Όχι, ο κ. Μάρδας, δεν μετάνιωσε καθόλου γι΄ αυτά που είπε…

Ο «Σημιτικής κοπής» υφυπουργός Εξωτερικών δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που λένε καμιά …κουβέντα για να περάσει η ώρα. Η θέση του βρίσκεται σε μια άλλη κατηγορία πολιτικών, που …γυρίζει το μάτι τους όταν αδυνατούν (είτε λόγω απραξίας, είτε λόγω ανικανότητας, είτε εξ αιτίας και των δυο μαζί) να κερδίσουν, έστω μια ώρα δημοσιότητας.

Η αναζήτηση …επενδυτών στα πρόσωπα των προσφύγων μπορεί να επιβεβαιώνει τη γνωστή ρήση του Α. Αινστάιν, για το άπειρον της ανθρώπινης βλακείας, ωστόσο, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον κ. υφυπουργό το ελαφρυντικό της απώλειας μόνιμου στασιδιού στα κανάλια της Διαπλοκής από τότε που μετακινήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, συμπτώματα του συνδρόμου στέρησης από το μικρόφωνο και το γυαλί εμφανίζουν αρκετά κυβερνητικά μεγαλοστελέχη, τα οποία συνιστούν υποσύνολο αυτών, που με τις πράξεις και παραλείψεις τους συμβάλλουν, ώστε να ξηλωθεί το πουλόβερ του κοινού περί Αριστεράς αισθήματος. Που θεωρούν ότι, η αριστεροσύνη δεν κατακτάται, αλλά κληρονομείται και απονέμεται… Ή καρφιτσώνεται σαν κονκάρδα στο πέτο του σακακιού τους…

Και επί τη ευκαιρία. Μήπως αρετή και τόλμη δε θέλει και η πάταξη της κλεπτοκρατίας, κυρίως αυτή;
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να διατηρεί το ηθικό πλεονέκτημα, έναντι του παλαιού και φαύλου πολιτικού συστήματος.

Όμως, το θέμα, στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή, δεν είναι η ανάδειξη ή επιβεβαίωση των «αμαρτωλών» σχέσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Το μέγα ζητούμενο για τους βαρυγκομούντες πολίτες είναι, εάν θα υπάρξει αποτέλεσμα πολιτικής ουσίας, πέρα από την προδιαγεγραμμένη υψηλή πόλωση. Κοντολογίς, εάν θ΄ ανακοινωθούν μέτρα, που θα εξαναγκάσουν τους ποικιλώνυμους ληστές με τα λευκά κολάρα να επιστρέψουν τα κλεμμένα, προκειμένου ν΄ ανασάνει η κοινωνία!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese