Το απόγευμα του Σαββάτου εξεδόθη από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης εντολή.. επίταξης του LM Village στην Μυρσίνη, την οποία διετάχθη να εκτελέσει η 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα.

Έτσι από νωρίς χθες σμηνίτες και στελέχη της 117 ΠΜ Ανδραβίδας με επικεφαλής τον Διοικητήκ. Δελήμπαλη μπήκαν στον χώρο και από τις μεζονέτες άδειασαν με νταλίκες τα ηλεκτρικά σκεύη και έπιπλα. Στα 36 σπίτια θα μεταφερθούν κρεβάτια και κλινοσκεπάσματα από την 117ΠΜ.

Την ίδια στιγμή ιδιώτες εργολάβοι για λογαριασμό της ΔΕΔΔΕΗ προχώρησαν στην εγκατάσταση μετασχηματιστών και καλωδίων για το δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε από σήμερα το πρωί να υπάρχει ρεύμα στο παραθεριστικό κέντρο.

Η δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία αιφνιδιάστηκαν από την ενέργεια αυτή. Ουδείς είχε ενημερωθεί για την επίταξη και μόνο όταν είδαν στο χώρο άνδρες της Πολεμικής Αεροπορίας κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει.

Λίγο μετά τις 12 χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, κ. Ναμπίλ Μοράντ, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Βίτσα, ο οποίος και του επιβεβαίωσε την επίταξη για να μεταφερθούν εκεί πρόσφυγες, ενώ του κατέστησε σαφές ότι υπεύθυνη από ‘δω και στο εξής είναι η 117ΠΜ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στο παραθεριστικό κέντρο, θα μεταφερθούν περίπου 300 πρόσφυγες από την Ειδομένη, ενώ σε δεύτερη φάση θα μεταφερθεί και άλλος αριθμός προσφύγων, αφού στον χώρο μελετάται η εγκατάσταση σκηνών ή ακόμη και λυόμενων κατασκευών.

Από χθες ο χώρος φρουρείται σε 24ωρη φάση από σμηνίτες της 117ΠΜ.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese