Απεσταλμένος δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης RΑΙ επιχείρησε…
να περάσει παράνομα τα σύνορα με τα Σκόπια και η προσπάθειά του σοκάρει και ανεβάζει την αδρεναλίνη.

Ο δημοσιογράφος προσπάθησε να ανακαλύψει κάποιο μυστικό μονοπάτι για να περάσει τα σύνορα και το κατάφερε. Άλλωστε, διακινητές συνεχίζουν να θησαυρίζουν, καθώς εκμεταλλεύονται την απόγνωση των προσφύγων και των μεταναστών και με το αζημίωτο τους οδηγούν στα Σκόπια μέσα από μυστικά περάσματα.

Ενα τέτοιο μυστικό πέρασμα αναζήτησε και ο Ιλάριο Πιαναρέλι της RΑΙ. Μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο αποφάσισαν να ακολουθήσουν μέσα στη νύχτα ένα από τα μονοπάτια, συνάντησαν στο δρόμο τους παράνομους μετανάστες, φοβήθηκαν, γνωρίστηκαν, έδωσαν τα χέρια, και συνέχισαν την πορεία τους.

Ο ρεπόρτερ συνέχισε το οδοιπορικό του, ωστόσο μετά από κάποιο σημείο η πορεία του ανακόπηκε καθώς το έδαφος είχε μετατραπεί σε βάλτο εξαιτίας των βροχοπτώσεων. Αποφάσισαν να πάνε από άλλο μονοπάτι. Το εντόπισαν, ξεκίνησαν τη νέα πορεία τους και τελικά έφτασαν στα σύνορα, στο σημείο που τελειώνει ο φράχτης.

Εκεί, μετά τον φράχτη υπάρχει μόνο συρματόπλεγμα, το οποίο μπορεί κάποιος να το περάσει πολύ εύκολα. Ετσι, ο δημοσιογράφος της RΑΙ μέσα στη νύχτα κατάφερε να περάσει παράνομα από την Ελλάδα στα Σκόπια.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese