Αποστάσεις – το λιγότερο – από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα και τις δηλώσεις του…
για επενδύσεις που μπορούν να αναζητηθούν μεταξύ των προσφύγων, πήρε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παπάς.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παππάς είπε: «Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να λύσει ούτε το προσφυγικό ούτε το πρόβλημα των επενδύσεων».

Αναφορικά με το θέμα Μουζάλα άφησε να εννοηθεί ότι θα παραμείνει στη θέση του ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβερνητική πορεία είναι συμπαγής και αδιατάρακτη και τονίζοντας πως θα διαψευστούν για άλλη μια φορά όσοι λένε για κυβερνητική κρίση.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε εκτενώς και στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο και την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.

«Δεν μπορεί να απειλείται η κυβερνητική εκπρόσωπος από τον εκπρόσωπο της ΝΔ με μηνύσεις και αγωγές όταν ασκεί πολιτική κριτική για το θέμα των εκβιαστών δημοσιογράφων» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει γιατί η ΝΔ «σιωπά εκκωφαντικά» -όπως σημείωσε- και δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Επιτέθηκε, στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «είναι κομμάτι του παλαιού πολιτικού κατεστημένου με ότι αυτό σημαίνει σε σχέση με εξαρτήσεις και συστήματα δεσμεύσεων. Έχει μια πολιτική πορεία που τον κάνει κομμάτι του παλαιού κομματικού συστήματος και κατεστημένου».

Κατέληξε λέγοντας πως η τοποθέτηση της ΝΔ στην αυριανή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά θα είναι μια ιστορικού τύπου τοποθέτηση που θα έχει πολύ ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην επόμενη φάση.

Όταν ρωτήθηκε για τον Σταύρο Ψυχάρη είπε πως ουδείς από την κυβέρνηση έχει προσωπικά με κανέναν και πως αυτή η παραδοχή φαίνεται ότι έχει ξενίσει κάποια συστήματα που είχαν μάθει με άλλο τρόπο, όπως της μη τήρησης των κανόνων της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. «Η φιλοδοξία η δική μας είναι ότι το πολιτικό και δημοσιογραφικό παιχνίδι πρέπει να παίζεται με κανόνες δεοντολογίας» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ερωτηθείς για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στην τελική φάση για τη συγκρότηση της προκήρυξης για το διαγωνισμό και σε πολύ λίγες μέρες θα αναρτηθεί στο opengov. «Οποιοσδήποτε νομίζω ότι μπορεί να παίξει ένα παιχνίδι καθυστερήσεων με την προσδοκία να μη γίνει αυτός ο διαγωνισμός, να μην ρίξει τα χρήματά του σε αυτό το ενδεχόμενο. Ο διαγωνισμός θα γίνει» σημείωσε. Ωστόσο, χαρακτήρισε απολύτως εφικτό το χρόνο της έναρξης του νέου τηλεοπτικού τοπίου το φθινόπωρο.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese