Ο Ιμάμ Αχμέτ, πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων και διευθυντής… της πομακικής εφημερίδας «Ζαγάλισα» μίλησε για την πομακική κοινότητα της Ελλάδας, την τουρκική καταπίεση και το Ισλάμ στο radio1d.gr και την εκπομπή «Οι Απέναντι» με τους Ανδρέα Σταματόπουλο και Σάκη Αποστολάκη.

Ο κ. Αχμέτ κατηγόρησε το τουρκικό προξενείο πως τρομοκρατεί και καταπιέζει την πομακική κοινότητα της Θράκης, θέλοντας με τη βία και με απιελές να παρουσιάσει τους Πομάκους ως Τούρκους, μόνο και μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι. Επίσης, ο διευθυντής της Ζαγάλισα επεσήμανε τον αρνητικό ρόλο των ψευτομουφτήδων, οι οποίοι κάνουν ζημιά στους μουσουλμάνους της Θράκης αλλά και γενικά στην Ελλάδα, καθώς οι ψευτομουφτήδες κάνουν προπαγάνδα κατά της Ελλάδας και εξυμνούν την Τουρκία. Ο κ. Αχμέτ, τόνισε πως οι μουσουλμάνοι βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης δεν ενδιαφέρονται για τους Πομάκους, αλλά στην ουσία εκτελούν εντολές του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, ενώ εκλέγονται από εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους μουσουλμάνους, που όμως κατοικούν μόνιμα στην Τουρκία. Εκτός των άλλων, ως μεγάλο πρόβλημα επεσήμανε ο κ. Αχμέτ την υποχρεωτική διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας στα πομακόπουλα τη στιγμή που η μητρική τους γλώσσα είναι η πομακική, η οποία όμως δεν διδάσκεται στα μειονοτικά σχολεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν την προσπάθεια των Πομάκων να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα μπορούν να γραφτούν συνδρομητές στην Εφημερίδα «Ζαγάλισα» στο www.zagalisa.gr ή στο τηλέφωνο 6988448432.
Ακούστε τι είπε:English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese