Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 23-3-2016 στην Καισαριανή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της…
Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 60χρονος ημεδαπός, αντιπρόεδρος Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου και υπεύθυνος μεταφοράς πυροβόλων όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά (7) ημεδαπών, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του προαναφερόμενου Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, προέκυψε ότι ο συλληφθείς, τουλάχιστον από τις 6-2-2016 έως τις 23-3-2016, χρησιμοποιώντας παρανόμως πυροβόλα όπλα και αντίστοιχα φυσίγγια αυτών, προέβαινε στη διεξαγωγή σκοπευτικών αγώνων-προπονήσεων, διαθέτοντας σε σκοπευτές τουλάχιστον -9.850- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αποκομίζοντας παράνομα το χρηματικό ποσό των -3.350- ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε η άδεια λειτουργίας του ανωτέρω σκοπευτικού συλλόγου είχε λήξει την 1-2-2016, ενώ ο Πρόεδρος αυτού είχε αποβιώσει και όλοι οι ανωτέρω εμπλεκόμενοι, αν και γνώριζαν τα προαναφερόμενα στοιχεία, συνέχισαν την λειτουργία του Συλλόγου, χωρίς να προβούν στις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται, τόσο για την ανάκληση της αδείας, όσο και για την αλλαγή της συνθέσεως του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο του 60χρονου, βρέθηκαν εντός του πορτμπαγκάζ και κατασχέθηκαν:

 είκοσι οκτώ (28) πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων
 ένα (1) αεροβόλο πιστόλι και
 -1.768- φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων

Επίσης σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός του Σκοπευτικού Συλλόγου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 ένα (1) πιστόλι
 δύο (2) μαχαίρια επιβίωσης

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese