Στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την προσωρινή ανακούφιση των… προσφύγων που φιλοξενούνται στα Διαβατά, προχωρά ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, σε μια ακόμη πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιείται στον 4ο όροφο του πρώην Δημαρχείου Ελευθερίου Κορδελιού (Εθν. Αντίστασης 42) από τις 7.00 π.μ. – 14.00 μ.μ. (από Δευτέρα έως Παρασκευή).

«Απέναντι στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση και στο δράμα των συνανθρώπων μας που βιώνουν την πιο σκληρή δοκιμασία του ξεριζωμού και της προσφυγιάς, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ένας κατεξοχήν προσφυγικός τόπος, συμμετέχει και συμπαρίσταται έμπρακτα με πρωτοβουλίες και πράξεις προσφοράς, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια συμβάλλοντας με όποιο τρόπο μπορούν για τη στήριξη των προσφύγων που διαβιούν στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Διαβατά» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αυτής πρωτοβουλίας και με στόχο την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των προσφύγων, η λίστα των ειδών πρώτης ανάγκης όπως έχει διαμορφωθεί, είναι η εξής:

– Χαρτιά Υγείας
– Πλαστικά ποτήρια
– Υγρά απορρυπαντικά ρούχων
– Άδεια μπουκάλια (100 ml)
– Κάστερ πάουντερ

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν των ανωτέρω ειδών, οι δημότες μπορούν να προσφέρουν -εφόσον το επιθυμούν- τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου μας μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese