Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα!

Ο Έλληνας αθλητής που πραγματοποιεί ονειρεμένη καριέρα, επιτυγχάνοντας τη μία διάκριση μετά την άλλη, πήρε ακόμη ένα μετάλλιο μετά το χρυσό στην Γλασκώβη και επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στους κρίκους.

Ο Έλληνας Παγκόσμιος πρωταθλητής πραγματοποίησε στη Ντόχα το ίδιο πρόγραμμα με εκείνο που τον έφερε στην κορυφή του κόσμου και συγκεντρώνοντας 15.875 βαθμούς, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, δείχνοντας πως είναι πανέτοιμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Νταβτιάν (15.800 β.) και το χάλκινο ο Τοβμασιάν (15.775 β.).

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει φέτος αήττητος.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η χρονιά ξεκίνησε ιδανικά. Έδειξα ότι μπορώ να εκτελέσω σωστά το πρόγραμμά μου σε δύο συνεχόμενες ημέρες. Ήθελα να πάρω το χρυσό μετάλλιο, αλλά και να φτάσω τους 16,000 βαθμούς, πράγμα που επίσης θα πετύχαινα, αν δεν είχα μία αστάθεια στην έξοδο. Και πάλι, όμως πήρα μία καλή βαθμολογία. Έχει μεγάλη σημασία και ο βαθμός που θα παίρνω, σε κάθε διοργάνωση, όπως βέβαια και το ότι ξεκινάμε τη χρονιά με νίκη. Έχω κερδίσει το δικαίωμα να είμαι πρώτος, ακόμα και με μία αστάθεια σ’ ένα κατά τα άλλα εξαιρετικό πρόγραμμα», ανέφερε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συμπλήρωσε:

«Ο μεγάλος στόχος μου για φέτος είναι να βγάλω τη χρονιά αήττητος και πιστεύω ότι είναι απόλυτα ρεαλιστικός, εφόσον είμαι καλά στην υγεία μου. Θέλω να πλησιάζω κάθε φορά αυτή τη βαθμολογία, την οποία δεν υπάρχει κάποιος αντίπαλος που να μπορεί να ξεπεράσει. Ευχαριστώ το χορηγό μου, και όλους όσοι με στηρίζουν στην προσπάθειά μου και περιμένουν το καλύτερο από εμένα».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese