Καθώς συμπληρώνεται το δεύτερο 24ωρο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, συγκλονιστικές εικόνες εξακολουθούν…
να έρχονται στο φως της δημοσιότητας που αποδεικνύουν πόσο αποφασισμένοι ήταν να σκοτώσουν όσους περισσότερους αθώους μπορούσαν.

Οι φωτογραφίες σοκ – που θα δείτε τραβήχτηκαν σήμερα στο νοσοκομείο Gasthuisberg στο Λουβέν. Εκεί γιατροί έδειξαν στο Βασιλικό ζεύγος του Βελγίου τα θραύσματα αλλά και τις βίδες που αφαίρεσαν από τα θύματα της επίθεσης.

Από τις φωτογραφίες, εκτός από τα θραύσματα τα οποία μπορεί να είναι από οπουδήποτε, ακόμα και από τον περιβάλλοντα χώρο και εκτοξεύθηκαν εναντίον των θυμάτων κατά την διάρκεια της έκρηξης, μπορεί να δει κανείς ότι μεταξύ των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν από τα σώματα των θυμάτων ήταν και βίδες.

Τι είναι όμως μια βόμβα αυτού του είδους; Αξιωματούχοι στο Βέλγιο είπαν ότι οι μακελάρηδες χρησιμοποίησαν βόμβες με βίδες για να μεγιστοποιήσουν τον πόνο και την καταστροφή. Ο Μαρκ Ντεκραμέρ, εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Gasthuisberg δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η βόμβα περιείχε καρφιά για να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Κάποια από τα θύματα έχουν βίδες και καρφιά στα σώματά τους».

Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί με καρφιά ή βίδες αυξάνουν την θνησιμότητα και προκαλούν περισσότερα θύματα. Τα καρφιά, λειτουργούν ως επιπλέον θραύσματα και προκαλούν σίγουρο θάνατο ή βαριά τραύματα. Είναι αν μπορεί να το πει κανείς έτσι, οι πιο “δημοφιλείς” βόμβες των βομβιστών αυτοκτονίας.

Βόμβες με καρφιά και βίδες χρησιμοποιήθηκαν στην βομβιστική επίθεση τον Απρίλιο του 2011 στο Μετρό του Μίνσκ στην Λευκορωσία αλλά και στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τον Απρίλιο του 2013. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, οι αδελφοί Τσαρνάεφ είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε χύτρα και είχαν και καρφιά.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese