Κλιμακώνεται η ένταση στο πολιτικό σκηνικό ενόψει της συζήτησης…
στη Βουλή την Τρίτη για θέματα διαπλοκής.

Με ανακοίνωσή του την Πέμπτη το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού καταφέρεται κατά των κ.κ. Μητσοτάκη, Σαμαρά, Βενιζέλου με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά σε μια επιστολή δύο στελεχών του ΠΑΣΟΚ προς την Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Βούτση στην οποία καταγγέλονται παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού έχει ως εξής:

Αναπάντητα ερωτήματα για την Διαπλοκή

Κάθε μέρα που περνάει από την αναβολή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή, νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως, πολλαπλασιάζοντας τα αναπάντητα ερωτήματα και τις απορίες για τις ειδικές σχέσεις του παλιού πολιτικού συστήματος με οικονομικά συμφέροντα.

Μετά το σημερινό δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα» και την αποκάλυψη των επιστολών των κυρίων Σηφουνάκη και Τσιρώνη, όλοι καταλαβαίνουν για ποιο λόγο το σύστημα Μητσοτάκη – Σαμαρά – Βενιζέλου ενοχλήθηκε από την προσπάθεια του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να διασφαλίσει την σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης Βγενόπουλου.

Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή τον κ. Βενιζέλο να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταμαρτυρούν τα ίδια τα στελέχη του κόμματός του και τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τον κ. Παπαγγελόπουλο.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese