Με την παρουσία του γραμματέα του ΣΕΠΕΚΩ Γ. Σεγραίδου, ο σύλλογος μας… συμμετείχε για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης. Ενημερώσαμε όλα τα μέλη μας ότι με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση όποιος ήθελε θα μπορούσε να συμμετάσχει στην έκθεση με δικό του διαφημιστικό υλικό. 

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν οι εξής: εστιατόριο Σαρδέλες, εστιατόριο Λοφάκι, ψαροταβέρνα Νικόλας ο Ψαράς, beach bar Άγιος Φωκάς, εστιατόριο ο Αλής, Εστιατόριο Άλλα κι άλλα, εστιατόριο Μωρές, καφε-εστιατόριο Σπιτάκι, Εστιατόριο Σελέκτ, εστιατόριο Αυλή, ψαροταβέρνα Ψαροπούλα, ψαροταβέρνα Δυχτάκι, εστιατόριο Μπαρμπούνι, ουζερί Περικλής, καφέ DALUZ. Το διαφημιστικό υλικό των συγκεκριμένων επιχειρήσεων έγινε ανάρπαστο ενώ αυτές προβλήθηκαν και σε σχετικό βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο, χιλιάδες επαγγελματίες του τουρισμού αλλά και απλοί επισκέπτες γνώρισαν τα καταστήματα εστίασης που συμμετείχαν στο περίπτερο της Κω. Η θέση της εστίασης ήταν σε πολύ καλό σημείο, στη γωνία του περιπτέρου, ενώ είχε εξασφαλιστεί και τραπέζι με 4 θέσεις εντός του, όπου ο γραμματέας μας συζητούσε με κάθε ενδιαφερόμενο.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έκθεση ήταν:
1. Έντονη ανησυχία για τα νησιά που επιβαρύνθηκαν από το προσφυγικό.
2. Σημάδια ανάκαμψης της γερμανικής και της βρετανικής αγοράς.
3. Μεγάλο πρόβλημα με την Ολλανδία, το Βέλγιο και τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, ιδίως την Πολωνία.
4. Προβληματισμός και για τις σκανδιναβικές χώρες όπου όμως εμφανίζεται μεγαλύτερη προοπτική για βελτίωση σε σχέση με τις προηγούμενες χώρες.
Με βάση το γεγονός ότι τα χρονικά περιθώρια που είχαμε για να προετοιμαστούμε για την έκθεση του Βερολίνου ήταν ελάχιστα, ευελπιστούμε ότι σε επόμενες εκθέσεις, με την εμπειρία που τώρα υπάρχει, θα έχουμε καλύτερη ακόμα οργάνωση και αποτελέσματα. Τέλος, θεωρούμε απαραίτητη τη στελέχωση του περιπτέρου με ένα άτομο που θα έχει συντονιστικό ρόλο και θα ρυθμίζει την ομαλή ροή των συναντήσεων. Τέτοιου είδους σημαντικές αρμοδιότητες δεν πρέπει να επαφίενται στη καλή θέληση του κ. Γρηγορίου ή άλλων ατόμων, που εθελοντικά προσπαθούν να καλύψουν τα όποια κενά.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese