Ή κούρεμα συντάξεων ή εναλλακτικές λύσεις ζήτησε και πάλι από την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο οποίος… χαρακτήρισε, επίσης, ως μη επείγον το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους!

«Πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις αν η Ελλάδα δεν μπορεί να μειώσει τις συντάξεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Αθήνας να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος από τους δανειστές τον Απρίλιο», είπε χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε, όπως αναφέρει το Reuters. «Αν για τους λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο ελιγμών στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει … μαζί με την ελληνική κυβέρνηση να δουλέψουν ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ’ αυτού», δήλωσε ο Σόιμπλε.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του χρέους, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών παρέμεινε σταθερός στη θέση του ότι δεν είναι επείγον: «Η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους είναι δυστυχώς μια συζήτηση για κάτι που δεν επείγει», είπε ο Β. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι «αντιθέτως, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι πιο πιεστικά».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese