Για τους πιθανούς κινδύνους μετακινήσεων εντός της Ευρώπης προειδοποιεί… τους αμερικανούς πολίτες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από αρκετές επιθέσεις στην ήπειρο, μεταξύ των και αυτές νωρίτερα χθες στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν βραχυπρόθεσμα επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, στοχοποιώντας αθλητικές συγκεντρώσεις, τουριστικούς χώρους, εστιατόρια και μεταφορικά μέσα, είπε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. Προειδοποίησε τους αμερικανούς πολίτες να είναι σε επιφυλακή όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας, να αποφεύγουν πολυπληθή μέρη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ.

Εννέα Αμερικανοί βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες των πολύνεκρων βομβιστικών επιθέσεων, μετέδωσε χθες το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο ABC με ανάρτηση του στο Twitter, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες. Η αμερικανική κυβέρνηση και η Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών ανακοίνωσαν πως τρεις Μορμόνοι ιεραπόστολοι από τη Γιούτα και η οικογένεια ενός Αμερικανού στρατιωτικού είναι μεταξύ των τραυματιών από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese