Ισραηλινός υπουργός κατηγόρησε την Ευρώπη, αναφερόμενος στις επιθέσεις…
που συγκλόνισαν το Βέλγιο, ότι αγνόησε τον κίνδυνο που εγείρουν «ισλαμικοί τρομοκρατικοί πυρήνες» στο έδαφός της και προτίμησε αντ’ αυτού να ασκεί κριτική στη χώρα του.

 «Το επαναλαμβάνω: πολλοί είναι εκείνοι στην Ευρώπη που προτίμησαν να επιδοθούν στην τρέλα που συνιστούσε το να καταδικάζουν το Ισραήλ, να επιβάλουν σήμανση στα προϊόντα του και να τα μποϊκοτάρουν (την ώρα που) ταυτόχρονα κάτω από τη μύτη των πολιτών της ηπείρου, αναπτύσσονταν χιλιάδες τρομοκρατικοί πυρήνες», έγραψε ο υπουργός Επιστημών, Τεχνολογίας και Διαστήματος, Οφίρ Ακουνίς, στον λογαριασμό του στο Facebook.  

Ο υπουργός αποστασιοποιήθηκε με τη δήλωσή του αυτή από την πλειονότητα του πολιτικού κόσμου του Ισραήλ που διατύπωσε την αλληλεγγύη του με τον βελγικό λαό απευθύνοντας έκκληση για ενότητα εναντίον της τρομοκρατίας.

  Ο Ακουνίς, που θεωρείται ότι πρόσκειται στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε η ΕΕ να επιβάλει να υπάρχει σήμανση στα προϊόντα που προέρχονται από τους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη.   «Προς μέγιστη θλίψη μας, η πραγματικότητα έπληξε δεκάδες αθώους» πρόσθεσε ο Ακουνίς, αποστέλλοντας συλλυπητήρια στους Βέλγους και στους συγγενείς των θυμάτων.  

Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτσογκ αντέδρασε με σθένος στην τοποθέτηση του υπουργού επισημαίνοντας με ανάρτησή του στο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook:   «Αρκετά! Από πού πηγάζει αυτός ο μίζερος κυνισμός; Πρόκειται για μια παραμόρφωση της πλέον στοιχειώδους ανθρώπινης ηθικής… Μαζί, χωρίς καμία συγκατάβαση, πρέπει να ενωθούμε για να νικήσουμε την τρομοκρατία» υπογράμμισε ο ίδιος. English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese