Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από την πτώση της πτήσης ΜΗ 370 της Malaysia Airlines και η υπόθεση αυτή…

συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία της αεροπορίας. Μέσα σε όλο αυτό το διάστημα και παρά τις εκτεταμένες έρευνες που έγιναν σε μεγάλα τμήματα των νότιων θαλασσών δεν έχει βρεθεί ακόμα κανένα στοιχείο που να δείχνει που βρίσκεται το αεροπλάνο.

Η νέα εξέλιξη που ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας αφορά ένα μικρό κομμάτι από κινητήρα που ανήκει σε ίδιου τύπου αεροπλάνο και το οποίο βρέθηκε χιλιάδες μίλια μακριά, στην παραλία μιας μικρής πόλης στην δυτική ακτή της Νότιας Αφρικής. Το μικρό κομμάτι αυτό σύμφωνα με την Πολιτική Υπηρεσία της Νότιας Αφρικής θα παραδοθεί στις Μαλαισιανές αρχές έτσι ώστε να ερευνηθεί αν τελικά ανήκει στο συγκεκριμένο αεροπλάνο ή όχι

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Λιου Τιονγκ δήλωσε ότι με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα το κομμάτι αυτό να είναι τμήμα της εισαγωγής του κινητήρα του αεροσκάφος. Όμως όπως είπε ο ίδιος θα χρειαστεί επισταμένη ανάλυση για να καταλήξουν.

Το μικρό αυτό κομμάτι το βρήκε στην παραλία ένας αρχαιολόγος που μένει σ’ αυτή την μικρή πόλη, ο Νιλς Κρούγκερ, ο οποίος είναι συνηθισμένος να αναζητά αντικείμενα στις βλολτες του. Όταν το σήκωσε στα χέρια του αντιλήφθηκε αμέσως ότι πρόκειται για κομμάτι από κινητήρα αεροπλάνου της Rolls Royce, με τους οποίους εφοδιάζεται και το Βoeing 777 όπως αυτό της Malaysia. Οι διαστάσεις του ήταν 70×70 εκατοστά και ο αρχαιολόγος έστειλε φωτογραφίες του σε έναν φίλο του πιλότο ο οποίος του είπε ότι ανήκει σε κινητήρα αεροπλάνου και έκανε την πιθανή σύνδεση με την χαμένη πτήση.

Όπως και να έχει η πτήση ΜΗ 370 εξακολουθεί να παραμένει άφαντη, έχοντας εξαφανιστεί στις 8 Μαρτίου του 2014 με 239 επιβάτες και πλήρωμα. Από τότε ελάχιστα στοιχεία έχουν υπάρξει για την τύχη της ενώ όποια ευρήματα έχουν έρθει στην επιφάνεια ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε ότι ανήκαν στο μοιραίο αεροπλάνο.
Πηγή

 

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese