Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της… Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζει τους ελέγχους για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας.

Το τελευταίο διάστημα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας βεβαίωσαν τις παρακάτω παραβάσεις:

· σε ιατρείο στη Θεσσαλονίκη, διαπιστώθηκε ότι για τα φορολογικά έτη 2014 και 2015, δεν εκδόθηκαν (3.703) αποδείξεις προς ασθενείς,

· σε επιχείρηση εμπορίας πέλλετ στη Δράμα διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση διατηρεί παράνομη αποθήκη στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας, εντός της οποίας βρέθηκαν (546) συσκευασίες των 15 κιλών πέλλετ, ενώ το συγκεκριμένο εμπόρευμα πωλούνταν χωρίς παραστατικά. Από τον φορολογικό έλεγχο για τα έτη 2015 και 2016 προέκυψε ότι δεν εκδόθηκαν φορολογικά στοιχεία (126.390) ευρώ, με αναλογούντα Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) ύψους (29.069) ευρώ. Ο έλεγχος έγινε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας.

Για τις παραπάνω περιπτώσεις, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese