Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί τα μέλη της στρατιωτικής αποστολής…
της Ε.Ε. στο Μάλι μετά την επίθεση ενόπλων στη βάση της, το βράδυ της Δευτέρας (21.03.2016). Κανένα μέλος της αποστολής δεν τραυματίστηκε.
“Κανένας από το προσωπικό της EUTM-Mali δεν τραυματίστηκε,” ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η αποστολή, προσθέτοντας ότι διεξάγει επιχείρηση για ν’ “ασφαλίσει” την περιοχή.

Η Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων Φεντερίκα Μονγκερίνι, με μήνυμά της στο twitter τόνισε πως οι σκέψεις της είναι με τα μέλη και το προσωπικό της ευρωπαϊκής στρατιωτικής δύναμης στο Μάλι, που κάνουν εξαιρετική και σημαντική δουλειά σε μια δύσκολη προσπάθεια.

Η επίθεση των ενόπλων είχε στόχο το ξενοδοχείο Nord-Sud Hotel, στην πρωτεύουσα της χώρας Μπαμακό, το οποίο χρησιμοποιεί ως διοικητήριο, η δύναμη των 600 αντρών της ΕΕ, που έχει αναπτυχθεί στο Μαλί, προκειμένου να εκπαιδεύσει τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.

“Οι επιτιθέμενοι προσπάθησαν να περάσουν διά της βίας την είσοδο και οι φρουροί άνοιξαν πυρ. Ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε. Τα πυρά συνεχίζονταν για πολλά λεπτά”, δήλωσε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες κοντά στο ξενοδοχείο-βάση της αποστολής της ΕΕ.

ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese