Ο Σπύρος Πολίτης , εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού, ο πλέον αρμόδιος από το δήμο για τη διοργάνωση του φάιναλ φορ…
 τον οποίο εντοπίσαμε και το Σάββατο το βράδυ στον Πόντε περίπου στις μια τα μεσάνυχτα μας δήλωσε τα εξής: «Για τη διοργάνωση του φάιναλ φορ  εμπλέκονται η ΕΟΚ οι ομάδες , ο δήμος και η αστυνομία. Ο δήμος είχε αναλάβει το κομμάτι του γηπέδου, τη διοργάνωση των αγώνων κτλ, η ΕΟΚ  τη μεταφορά των ομάδων και η αστυνομία την φύλαξη.

Αυτό που μπόρεσα να καταλάβω το λίγο χρονικό διάστημα που ήμουν μαζί με τους αστυνομικούς είδα ότι η προσπάθεια τους ήταν αγωνιώδες. Η τοπική αστυνομία στηριζόμενοι στις υποσχέσεις που της δόθηκαν και μετά αναιρέθηκαν έκανε ένα  καλό σχέδιο, και οι 6 συλλήψεις που έγιναν στηρίχτηκαν στην επαγγελματικότητα και στην αυταπάρνηση μερικών ανδρών. Άντρας της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης κατάφερε και πήγε στη γέφυρα με κίνδυνο της ζωής του, την ώρα που γινόταν τα επεισόδια  και «αποκωδικοποίησε» τις καλυμμένες πινακίδες.

Ξεκόλλησε τις διπλές πινακίδες που κόλλησαν πάνω από τις κανονικές οι επιτήδειοι και μετά έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων και έγιναν οι 22 προσαγωγές,  εξετάζονται πληροφορίες και για Λευκαδίτες.  Συγχαρητήρια στο σεμνό αυτό  παιδί το οποίο φωτογράφισε τις πινακίδες και μετά την ταυτοποίηση στοιχείων προχωρήσανε σε 22 προσαγωγές, 6 συλλήψεις και   επίκεινται άλλες πέντε συλλήψεις. Κατόπιν εντολής του Κοντονή το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκαν  οι συλλήψεις. Δεν πρέπει να βλέπουμε τη μίζερη πλευρά των πραγμάτων η οποία αυτή τη φορά ήταν και κακή. Ο δήμος στο τομέα που του αναλογεί  το έκανε πολύ καλά, είχε τη δυνατότητα να διοργανώσει το τουρνουά, όποιος ήρθε είδε το γήπεδο ανακαινισμένο και  με τάξη τους θεατές.

Όλοι παρατήρησαν ότι  700 άτομα μέσα στο γήπεδο παρακολούθησαν τον αγώνα σε αριθμημένες θέσεις και  χειροκρότησαν και τις δυο ομάδες για να περάστει το μήνυμα ότι δεν μας τρομάζει ο χουλιγκανισμός . Η προσέλευση του κόσμου  έδειξε εμπιστοσύνη για τη διοργάνωση που έγινε στη Λευκάδα , παρά το γεγονός αυτό  που συνέβη, το οποίο μπορεί και να έχει κι άλλες επεκτάσεις.

Η τοπική αστυνομία , η οποία επιφορτίστηκε αυτό το πράγμα έκανε πολύ μα πολύ, εξαιρετική δουλειά  , με λειψές δυνάμεις, κος Γούλας , ο κος Γαβρίλης , ο κος Γιαννακός και όλα τα παιδιά της αστυνομίας ήταν επί ποδός  πολέμου , έχουν και ανθρώπινες αντοχές και αυτές θα έπρεπε να υπολογιστούν από εκείνους που απέσυραν τις διμοιρίες.»

 Το ερώτημα είναι ποιος και γιατί απέσυρε τις διμοιρίες  απο τηΛευκάδα.»

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια στη Λευκάδα, στην οποία αναφέρει ότι: “Συνελήφθησαν, χθες (20-3-2016) το απόγευμα στην Αττική, έξι άτομα, πέντε ημεδαποί και ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 30, 34, 26, 24, 24 και 28 ετών, αντίστοιχα, οι όποιοι συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων που επιτέθηκαν σε οπαδούς αθλητικής ομάδας, σε ξενοδοχείο στη Λευκάδα.    Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές Αρχές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λευκάδας.    Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα των παραβάσεων της αθλητικής
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese