Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που έχει καθιερωθεί στις 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πανόραμα με μελοποιημένη ποίηση και απαγγελία ποιημάτων…
Ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ.Ιγνάτιος Καϊτεζίδης χαιρέτισε την εκδήλωση, τόνισε την αξία της ποίησης στη ζωή μας και ευχαρίστησε τους ποιητές, την κ.Ανθή Τατσούλη και τον κ.Σωκράτους Βασίλη για την ευγενική τους διάθεση να μας χαρίσουν μία όμορφη ποιητική βραδιά μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου καλωσόρισε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και ανέφερε «Η ποίηση ελευθερώνει τον άνθρωπο, του δίνει τη δυνατότητα να εκφραστεί μέσα από στίχους που δείχνουν το βάθος της ανθρώπινης ύπαρξης με σκέψη και συναίσθημα. Ποίηση σημαίνει δημιουργία και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που στη χώρα μας γεννήθηκαν μεγάλοι ποιητές ώστε να έχουμε τόσο πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Χωρίς την ποίηση στην καθημερινότητα μας χάνουμε την επαφή με τον ίδιο μας τον εαυτό.»

Στην εκδήλωση απήγγειλαν ποιήματα δικά τους οχτώ ποιητές ενώ η Ανθή Τατσούλη με το Σωκράτους Βασίλη ερμήνευσαν ποιήματα γνωστών Ελλήνων ποιητών.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε εθελοντικά από το Δημοσιογράφο Δημήτρη Συρμάτση.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese