Να ωραιοποιήσει την κατάσταση και να πείσει πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται άριστα… το προσφυγικό – μεταναστευτικό επιχείρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Αν βρεθεί ένας Τούρκος ελεγκτής σε ελληνικό νησί που θα περιοριστεί η εθνική κυριαρχία; Έλεος» αναφώνησε ο κ. Κουρουμπλής όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία με την Άγκυρα που προβλέπει, όπως του επισημάνθηκε παρουσία Τούρκων στα ελληνικά νησιά αλλά όχι και Ελλήνων στα τουρκικά παράλια. Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον τ/σ ΣΚΑΙ, δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει πως θα πάνε και έλληνες παρατηρητές στα παράλια της γείτονος, προκειμένου να ελέγχεται κι από την Αθήνα η διαδικασία. Στο επίμονο ερώτημα ο κ. Κουρουμπλής αντέτεινε πως «εμείς έχουμε το πρόβλημα, εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε σε δύσκολη θέση. Η Τουρκία δεν δέχεται πίεση από μας». Κλείνοντας τη σχετική συζήτηση είπε «αν χρειαστεί θα πάνε», χωρίς να πείσει ιδιαίτερα…

Για το θέμα Μουζάλα – Καμμένου, ο ίδιος υποστήριξε ότι και οι δύο «προσφέρουν πολλά και είναι απαραίτητοι στην κυβέρνηση».

Ερωτηθείς για τον χαρακτηρισμό της Ειδομένης ως Νταχάου, απάντησε πως «το Νταχάου ήταν παρομοίωση. Από τους περισσότερους ξέρω πολύ καλύτερα ελληνικά, να με καλέσουν και να που τι εννοούν που με κατηγορούν για λαϊκισμό» είπε σε έντονο ύφος ο κ. Κουρουμπλής. Σχετικά με τις κατηγορίες πως η κυβέρνηση απουσιάζει από την περιοχή ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως «στην Ειδομένη υπάρχουν 300 αστυνομικοί στη βάρδια, υπάρχει το ΚΕΛΠΝΟ σε 24ωρη βάση και από αύριο το Ιπποκράτειο θα κάνει μαντού. Η Ειδομένη είναι άτυπο κέντρο. Τις επικρίσεις να τις λέμε στη Ευρώπη. Η Ειδομένη είναι η ντροπή των ευρωλιγούριδων που καταγελούν την Ελλάδα. Η Ελλάδα προσφέρει τροφή και περίθαλψη απλώς το περιβάλλον δεν είναι κατάλληλο. Στα Διαβατά ο στρατός σε 12 μέρες έδωσε ένα Χίλτον, σε 12 μέρες εξασφάλισε αξιοπρεπέστατες συνθήκες διαβίωσης».

Για την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα μας ανέφερε ότι «αν είχε αρνηθεί η Ελλάδα να έρθει το ΝΑΤΟ θα έλεγαν ότι φταίει η Ελλάδα για τη μη ύπαρξη συμφωνίας. Υπάρχει σύστημα στην Ευρώπη που προσπαθεί να χρεώσει στην Αθήνα τις ευθύνες του προσφυγικού». Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ακόμα ότι η Ελλάδα είναι ο πιο ασφαλής χώρα της Ευρώπης κι αυτό είναι έργο της κυβέρνησης.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως «του χρόνου τέτοιο καιρό οι εξελίξεις θα είναι τέτοιες που ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας θα κυβερνούν τη χώρα για πολύ καιρό». Τα σχόλια δικά σας…  • Hailander Sa “H TAN H TAN”

    θα κυβερνούν τη χώρα για πολύ καιρό…… χαχαχαχαχαχαχαχαχα το άλλο με τον τοτο για πες το……

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese