Τουλάχιστον 14 άτομα, μεταξύ τους και ξένοι φοιτητές με το πρόγραμμα Erasmus, έχουν χάσει τη ζωή τους σε σύγκρουση τουριστικού λεωφορείο στη βορειοανατολική Ισπανία…Στο λεωφορείο επέβαιναν 57 άτομα που είχαν επισκεφθεί τη Βαλένθια και επέστρεφαν στη Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του TheNewspaper.gr μέσα στο λεωφορείο ήταν και μία νεαρή βολιώτισσα φοιτήτρια, η 23χρονη Ε.Κ. (δεν αναφέρουμε το ακριβές όνομα μέχρι να ενημερωθεί και η οικογένεια επισήμως).

Η πληροφορία του TheNewspaper.gr αναφέρει οτι η κοπέλα βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της περιοχής, αλλά είναι συγκεχυμένες καθώς επικοινωνούμε συνεχώς με τις Ισπανικές αρχές.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει πληροφορία για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων: Οι τοπικές Αρχές ανέφεραν ότι οι επιβαίνοντες ήταν Ούγγροι, Γερμανοί, Σουηδοί, Νορβηγοί, Ελβετοί, Τσέχοι, Βρετανοί, Ιταλοί, Βούλγαροι, Πολωνοί, Ιρλανδοί, Ολλανδοί, Γάλλοι και Φινλανδοί φοιτητές Erasmus. Επιπλέον, επέβαιναν και φοιτητές από Νέα Ζηλανδία, Περού, Ουκρανία και ένας Παλαιστίνιος.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, περίπου στις 06:00 (τοπική), έξω από το Φρέζιναλς. Σύμφωνα με τις καταλανικές υπηρεσίες, όπως μεταδίδει η El Pais, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άτομα και έχουν τραυματιστεί οι υπόλοιποι 43 επιβαίνοντες.

H πλειονότητα των επιβαίνοντων ήταν ευρωπαίοι φοιτητές ανταλλαγής, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες.

Το σημείο του δρόμου στο οποίο συνέβη το δυστύχημα αναφέρεται ως το μοναδικό σε εκείνο το τμήμα με στροφή.

Ο οδηγός φέρεται να βρίσκεται μεταξύ των τραυματιών και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese