Βασισμένο σε μια πρόσφατη τηλεοπτική σειρά από τη Νορβηγία, με τον ίδιο τίτλο… το project θα σκηνοθετείται από τον Κάρι Φουκουνάγκα της φήμης του «Beasts of No Nation» και της αριστουργηματικής, πρώτης σεζόν του «True Detective».

Τα πολύ καλά νέα είναι ότι, όπως συνέβη και με τον πρώτο κύκλο του «True Detective», ο Φουκουνάγκα θα σκηνοθετεί κάθε επεισόδιο αυτής της νέας σειράς. Πράγμα που μας κάνει να ελπίζουμε ότι κάτι πολύ ιδιαίτερο μπορεί να προκύψει και πάλι.

Το The Hollywood Reporter αναφέρει ότι η Paramount Television και η Anonymous Content βρίσκονται πίσω απ’ αυτή την σκοτεινή (όπως την αποκαλούν) κωμική σειρά, με σκοπό να προσφέρουν αρχικά δύο σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι το «Maniac» μπορεί να καταλήξει σε κάποιο συνδρομητικό δίκτυο όπως το HBO ή το Showtime γιατί τα συμβατικά δίκτυα όπως το NBC ή το CBS δεν προχωρούν σε τέτοιου τύπου δεσμεύσεις όταν πρόκειται για νέο τηλεοπτικό προϊόν.

Σε ό,τι αφορά την πλοκή, γνωρίζουμε ότι η αυθεντική νορβηγική σειρά επικεντρώνεται σε έναν άνδρα άνω των 30, ονόματι Εσπεν, που ζει έγκλειστος στην ψυχιατρική πτέρυγα ενός νοσοκομείου. Ενώ βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση και δέχεται θεραπεία, δραπετεύει σε έναν φανταστικό κόσμο που υπάρχει μόνο στο μυαλό του.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese