Τον υπεύθυνο του έργου κατασκευής της γέφυρας που θα ενώνει την Κριμαία με την Ρωσία θα ψάξει να βρει ο Πούτιν, αφού… όπως φαίνεται κανείς δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για το project.

“Πρέπει να υπάρξει κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο που θα… κρεμαστεί αν δεν γίνει η γέφυρα”, σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το Bloomberg, στην διάρκεια επίσκεψής του την Παρασκευή στο εργοτάξιο όπου κατασκευάζεται η γέφυρα, κατά τον εορτασμό του δεύτερου έτους προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ρωσία.

Η κατασκευή της γέφυρας μήκους 19 χλμ., χαρακτηρίζεται ως μία ιστορική αποστολή για την Ρωσία, η οποία και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 18 Δεκεμβρίου, υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν προσάρτησε την Κριμαία τον Μάρτιο του 2014, ενώ μετά η χερσόνησος με δημοψήφισμα το οποίο χαρακτηρίστηκε παράνομο από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. αποφάσισε και επίσημα την προσάρτηση, μία ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τις κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Μόσχας.

Η Κριμαία ενώνεται από εδάφους με την Ουκρανία, τις οποίας έγινε κομμάτι μόλις το 1954, ως δώρο του Νικίτα Χρουστσόφ.

“Η απόφαση της Κριμαίας να ενωθεί με την Ρωσία πρέπει να γίνει σεβαστή και αυτό το καθεστώς στην χερσόνησο δεν είναι διαπραγματεύσιμο”, ανέφερε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese