Επ’ αυτόφωρο, από τους ίδιους τους κατοίκους, «συνελήφθη» ο ένας από τους τρεις δράστες που το απόγευμα της Παρασκευής, επιχείρησαν να ληστέψουν ηλικιωμένο ζευγάρι, στο Βασιλάκι. Οι δυο, κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο… συλληφθείς, παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα στους Αστυνομικούς του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας, που ανέλαβε και την προανάκριση.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε αργά το απόγευμα, όταν είχε αρχίσει να «σουρουπώνει». Οι τρεις άντρες, που έφτασαν στο χωριό με Ι.Χ κατευθύνθηκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού, αφού νωρίτερα είχαν χτυπήσει την πόρτα στο γειτονικό σπίτι και δεν τους άνοιξε κανείς. Οι κινήσεις τους αυτές, έγιναν αντιληπτές από κάτοικο της περιοχής, η οποία, υποψιάστηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Αμέσως, ενημέρωσε τηλεφωνικά τον ανιψιό του ηλικιωμένου άνδρα, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο καφενείο μ’ έναν συγγενή του και έναν φίλο τους αστυνομικό – που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε άδεια. Χωρίς να χάσουν στιγμή, μετέβησαν στο σπίτι και με συνοπτικές διαδικασίες, κατάφεραν να πιάσουν τον έναν από τους τρεις δράστες, ο οποίος είχε αναλάβει την απασχόληση των δυο ηλικιωμένων και μιλούσε μαζί τους, ενώ ο «συνεργάτης» του ξάφριζε το σπίτι.

Από τη φασαρία που προκλήθηκε, όταν οι τρεις άνδρες μπήκαν στο σπίτι, ο τελευταίος κατάφερε να διαφύγει μαζί με τον «τσιλιαδόρο» που περίμενε έξω και λίγο μέτρα παρακάτω, με το αυτοκίνητο.

Οι τρεις άνδρες ενημέρωσαν στην Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί του Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας και της Υ.Α Πύργου, μετέβησαν στο χωριό και παρέλαβαν τον δράστη.

Ισχυρίστηκαν ότι είναι συγγενείς

Οι τρεις δράστες, όπως δείχνουν οι κινήσεις τους, φαίνεται ότι γνώριζαν καλά την περιοχή, όπως και τα σπίτια που «χτύπησαν». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας το τελευταίο χρονικό διάστημα αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας με την όρασή του και δεν βλέπει καλά. Έτσι, όταν άνοιξε την πόρτα, νόμισε ότι ήταν ο ανιψιός του και πήγε να τον δει. Όσο λοιπόν τον ρωτούσε τι κάνει η οικογένειά του, ο συνεργάτης του μπήκε στο σπίτι, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους δυο ηλικιωμένους, κατευθύνθηκε στο υπνοδωμάτιο και ψάχνοντας, εντόπισε ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο ο ηλικιωμένος είχε βιβλιάρια υγεία, τραπέζης, διάφορα προσωπικά έγγραφα και ένα χρηματικό ποσό, γύρω στα 1.200-1.300 ευρώ περίπου, τα οποία και κατάφερε να πάρει μαζί τους φεύγοντας.

Κλέβουν μέχρι και τα καντήλια

Το φαινόμενο των κλοπών και διαρρήξεων, είναι, δυστυχώς, συχνό στις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές, με τους δράστες να δρουν ανενόχλητοι γνωρίζοντας το πρόβλημα υποστελέχωσης των Α.Τ της περιοχής αλλά και την μεγάλη απόσταση, η οποία κάνει δύσκολη και χρονοβόρα την επέμβαση της Αστυνομίας, «δίνοντάς» τους έτσι χρόνο να «χτυπούν» και να φεύγουν. Κι αν γίνουν αντιληπτοί, να προλαβαίνουν να απομακρύνονται. Κάτι που όμως δεν «πέτυχε» στην χθεσινή περίπτωση, αφού οι δράστες είχαν υπολογίσει χωρίς τους, ατρόμητους κατοίκους. Τα κρούσματα ληστειών και διαρρήξεων σε σπίτια ηλικιωμένων – κυρίως – είναι συχνά, ενώ όπως εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού κ.Στάμος, έχουν πάρει μέχρι και τα καντήλια από τα μνημεία στο νεκροταφείο του χωριού.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese