Ευθυμογραφώντας τα δρώμενα από τον Βάιο Φασούλα
Στο γόνα γράφονται αυτές οι γραμμές διότι η συγκίνηση από τα δυσάρεστα δρώμενα, όλους μας συνεπαίρνει. Ακόμα και καλαμπούρια ή…
αστεία ή χαζαμάρες, το έχουν οι άνθρωποι να τις ματσαλάνε σαν χορτάρι…

Συγκινήθηκα λοιπόν με ό, τι βλέπω και δεν πρόλαβα να σηκωθώ και να … υμνήσω τα δρώμενα χαριτολογώντας στο ελάχιστο, μιας και η αποκριά δεν πέρασε, ποτέ δεν πέρασε· έχει και αυτή εξοικειωθεί με τους μασκαράδες και έχει βάλει τα ποδάρια της βαθιά στο καρναβαλοπάζαρο και ποιος τη χάρη της.

Λοιπόν, κάποια στιγμή σήμερα (χτες)πήρε το μάτι μου τον υπουργό του Σύριζα κύριο Κουρουμπλή στην Ειδομένη, ώρα 14:15 σε τηλεοπτικά κανάλια της ντροπής. Τι πήγε να κάνει τώρα αυτός ο άνθρωπος, που να ξέρεις! Προφανώς θα πήγε να δει τις λάσπες, τους πρόσφυγες και τους φράχτες με σκοπιανές αναρτήσεις με μακεδονικά γράμματα. Άλλο μασκαραλίκι και αυτό με τα Σκόπια, προϊόν πρώτου μεγέθους, ξεσκίστηκαν τα κανάλια να πουλάνε Μουζάλα και Μακεδονία αυτές τις μέρες. Πού πήγε ο καημένος, ο Μουζάλας ντε και του ξέφυγε, η ριμάδα η λέξη, Μακεδονία και πληγώθηκαν οι έλληνες που αγαπάν την πατρίδα τους και δεν θέλουν να πάθει την παραμικρή γρατσουνιά; Τέλος πάντων, τέλος πάντων!

Αλλά καρναβαλοπάζαρο, είπαμε πως είναι η Ελλάδα, καρναβαλοπαζαριότες θα βρούμε, στο οποίο, καρναβαλοπάζαρο,αστεία και σοβαρά παντρεύονται μεταξύ τους και άντε να βρεις άκρη…

Σκιαγραφώντας τα ευτράπελα του παλουκοκάφτη, του Μάρτη ντε, που μας άλλαξε τα φώτα με τις λάσπες και δεν σκέφτηκε, ο σκύλος, σταλιά την Ειδομένη, τους εθελοντές, τις ΜΚΟ και τους παροικούντες στη λάσπη πρόσφυγες λες και θέλει να τιμωρήσει αυτούς που δεν τολμά να τιμωρήσει ούτε ο θεός…, βέβαια δε λέμε ποιος θεός, οι σχέσεις μας χμ! Hälfte-Hälfte! Μπορεί αυτή τη φορά, λέμε μπορεί, να βρεθεί κανένας γήινος, γιατί αυτοί οι επουράνιοι, τώρα κιόλας με βροχές και συννεφιές, πού να δούνε κάτω τι γίνεται. Ωστόσο, θα περιμένουμε λοιπόν να δούμε το θάμα και μετά αποφασίζουμε…

Συνοδοιπορώντας με το Μάρτη… που θα μείνει και αυτός ως μήνας του αιώνα της ντροπής… είχαμε και μια χολιγουντιανή επισκέπτρια μεγάλων μεγεθών, για την οποία ασχολήθηκαν πολλοί, άλλοι θετικά, άλλοι αρνητικά και άλλοι μεσοβέζικα.

Πρόκειται για τη γνωστή στην υφήλιο εκατομμυριούχα αμερικανίδα χολιγουντιανή ηθοποιό Ατζελίνα Τζολί, της οποίας μεταξύ άλλων, διαβάζουμε στο διαδίκτυο… «Σήμερα, ένδεκα χρόνια και τρία Μνημόνια μετά, η μεγαλύτερη επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ύστερα από δεκατέσσερις μήνες στην εξουσία, είναι η αλογοουρά της Αντζελίνα Τζολί ανάμεσα στους πρόσφυγες στον Πειραιά και στον Ελαιώνα. Και βέβαια, η επίσκεψή της στου Μαξίμου… Η επίσκεψη της χολιγουντιανής σταρ, υπό την ιδιότητα της πρέσβειρας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, δίνει ακόμη περισσότερη δημοσιότητα στο Προσφυγικό έτσι όπως έχει τραγικά εκβάλει στην Ελλάδα…» (http://www.fatsimare.gr/kous-kous-alhimeies/2016/03/18/mia-tzoli-mas-sozei)

Τώρα τι να πούμε χωρίς να θέλουμε να θίξουμε τις ευεργετικές και φιλανθρωπικές δραστηριότητες της κας Τζολί, αλλά βρε αδελφέ, τι χολιγουντιανά ξεφουρνίσματα και τούτα; Μήπως φτάσανε στο Χόλυγουντ οι πρόσφυγες και δεν το μάθαμε; Χάθηκαν οι ελληνίδες νοικοκυρές, νέες, μεσήλικες και γριές που δώσανε τον καλλίτερο εαυτό τους προς τους πρόσφυγες και είναι… υποψήφιες για το νόμπελ, να βρεθούν στο Μαχίμου με τον Τσίπρα, αντί να βρεθεί η πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες; Εκτός και αν, λέμε εκτός και αν, οι προθέσεις της έχουν άλλο σκοπό, παράδειγμα να προσφέρει κάποια οικονομική βοήθεια…, πού να ξέρεις, λεφτά έχει.

Άλλοι καταφέρονται στους χαρτογιακάδες του ΟΗΕ, που σε τέτοιες περιπτώσεις φανερώνεται με παρουσιάσεις επώνυμων προσώπων, ενώ τους πολέμους τους ευλογεί ή μένει απαθής και αδιάφορος έτσι που να ακούγεται και μια σοφή παροιμία τούρκικη, που τη λένε και στην Τουρκία… επίκαιρη, η Τουρκία ντε, γι’ αυτό λέμε, «Εχέσθη η φορβάς εν αλωνίω» όταν ακούμε για ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ. Και αν θέλετε να μάθετε, τη γελάδα σε χωριά του Θεσσαλικού κάμπου τη λένε «Μαρούσιου», παρεμπιπτόντως.

Εν κατακλείδι στην κουβέντα μας…, καλά να είναι οι πρόσφυγες που μέσα από τη δυστυχία τους μας δίνουν ευκαιρία να στοχαστούμε τα δεινά τους που είναι και δικά μας, δε μοιάζουν βέβαια με την κυρία Τζολί και άλλους…, θα βάλουμε και την φιλανθρωπία και τους … φιλανθρωπικούς οργανισμούς του κόσμου μας, που σκοπός τους είναι να κρατούν τον κόσμο στα δικά τους πρότυπα-μέτρα, δηλαδή να υπάρχουν κακόμοιροι, φτωχοί, ξεριζωμένοι, που να ζούνε σε κοντέινερ, σε σκηνές και σε στρατόπεδα, με μόνη προστασία το κοράνι και το σταυρό, για να μπορούν να ευγνωμονούν τους άθλιους στους αιώνες των αιώνων.

Υπάρχουν μυριάδες αρχαία και νεότερα κείμενα με αναφορά την φιλανθρωπία, δε θα την αναλύσουμε τώρα, θα πούμε μόνο πως η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από αλληλεγγύη και όχι από φιλανθρωπία-φιλάνθρωπους.

Οι …φιλανθρωπία είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους και αλίμονο σε όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει, φιλανθρωπία. Έχει τη δύναμη με τις ενέσεις που δίνει δωρεάν να κρατάει τον κόσμο στη φτώχεια, σε μηδέν μορφωτικό επίπεδο και στις διαμάχες μεταξύ τους. Έτσι τους θέλει, να ξεχωρίζουν οι δυο (2)τάξεις που υπάρχουν σήμερα για να μπορεί να τους εκμεταλλεύεται. Περιμένουμε τη μία τάξη να φάνε μεταξύ τους τα άντερα. Και αυτό θα συμβεί διότι η ασυδοσία τους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Όχι στην φιλανθρωπία απ’ όπου και αν προέρχεται, ναι στην αλληλεγγύη:

«Δεν πιστεύω στη φιλανθρωπία, πιστεύω στην αλληλεγγύη. Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη, άρα είναι ντροπιαστική. Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω. Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια. Σέβεται τον άλλο και μαθαίνεις από αυτόν. Έχω πολλά να μάθω από άλλους ανθρώπους». (Εδουάρδο Γκαλεάνο, Ουρουγουανός δημοσιογράφος, λογοτέχνης, συγγραφέας, εξέχουσα προσωπικότητα της λατινοαμερικάνικης λογοτεχνίας.)

Άντε να κλείσουμε πριχού ο άναρχος νους μας, που δε σέβεται τους… πολιτισμένους ανθρώπους, μας ξαναπάει πάλι, στη γελάδα και στο αλώνι…

Γι’ αυτό αγαπάμε την Ελλάδα! Και δεν είμαστε ούτε εθνικιστές και πολύ περισσότερο δεν είμαστε σοβινιστές. Είμαστε διεθνιστές, αγαπούμε τους λαούς  και το δείξαμε σε όλη την οικουμένη και σε όλους τους αιώνες. Και αυτό που ενστικτωδώς διδαχτήκαμε το οφείλουμε στην πατρίδα μας. Γι’ αυτό την αγαπάμε, γι’ αυτό την πονάμε και τη λατρεύουμε πιότερο από οποιοδήποτε Θεό, «οργανισμό», «σύμμαχο», «φίλο», ελληνικό κόμμα, Έλληνα κυβερνήτη, «εθνάρχη» ή κομματάρχη. Γιατί η Ελλάδα είμαστε Εμείς και γιατί η Ελλάδα δε μας πλήγωσε ποτέ!

 
Στις στρωματοποιημένες πολιτείες του κόσμου απ’ τις ληστρικές επιδρομές του μεγάλου κεφαλαίου, η πορεία του χρεοκοπημένου συστήματος, του οποίου με ποικιλόμορφα καμουφλάζ προσπαθούν να καλύψουν και να επιβραδύνουν τη δύση του, στην Παγκόσμια Ημερήσια Διάταξη τίθεται ακατόρθωτο και αφύσικο.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese