Η περίοδος της νηστείας έχει αρχίσει και πολλές από εμάς έχουμε ζοριστεί λίγο με το στενό μας τζιν. Τι ισχύει τελικά; Αδυνατίζει ή μήπως παχαίνει η νηστεία;

Να διευκρινίσουμε πρώτα ότι η νηστεία είναι η περιοδική αποχή από ορισμένες τροφές, που επιβάλλει η θρησκεία μας, και την ακολουθούμε καθαρά για πνευματικούς λόγους. Αν όμως καταφέρουμε και ελέγξουμε ορισμένα πράγματα κατά τη διάρκειά της, ναι, μπορούμε και να χάσουμε βάρος! Δες ποιες είναι οι νηστίσιμες διατροφικές παγίδες:

Ο χαλβάς είναι νοστιμότατος αλλά επιβαρυμένος με πολλές θερμίδες-αντιμετώπισέ τον ως ένα γλυκό και περιόρισε την κατανάλωσή του σε μία φορά την εβδομάδα.
Το ψωμί είναι η μεγάλη παγίδα. Αν τρως ένα κιλό την ημέρα μαζί με ελίτσες, το πιο πιθανό είναι να πάρεις βάρος. Το ίδιο ισχύει και για τις φρυγανιές και τα κριτσίνια.
Μην τρως κάθε μέρα πατάτες (και δη τηγανητές) και ζυμαρικά.
Μην τσιμπολογάς τρώγοντας ξηρούς καρπούς.
Τα φρούτα και τα λαχανικά θα προσφέρουν στον οργανισμό σου την αποτοξίνωση που χρειάζεται αλλά και εδώ ο έλεγχος της ποσότητας είναι που κάνει τη διαφορά!

Τελικά, από τη στιγμή που αφαιρείς από τη διατροφή σου φαγητά με λίπη και επιλέγεις υγιεινά, όπως όσπρια και λαδερά, αν ελέγξεις την ποσότητα που τρως, θα αδυνατίσεις. Αυτό είναι το μυστικό!English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese