Την ανησυχία της για το ενδεχόμενο να υπάρξει πολύ σοβαρό εθνικό ζήτημα αν παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, μετά τη… συμφωνία που επετεύχθη την Παρασκευή στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, εξέφρασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Μιλώντας νωρίτερα στο πρωινό του MEGA, αν και χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ύπαρξη της συμφωνίας, εξέφρασε απορίες. «Η αίσθηση μου είναι πως θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη η συμφωνία» είπε τονίζοντας ότι «αυτή τη στιγμή, έχει γίνει το ‘κλειδί’ η Τουρκία και η Ευρώπη παίζει άμυνα. Το πρόβλημα έχει μετατραπεί σε διμερές ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».
Η Φώφη Γεννηματα τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σε εγρήγορση θεωρώντας ότι, μπορεί η Τουρκία να υποχώρησε στις απαιτήσεις, αλλά όχι και ότι δεν θα επανέλθει.

Όσον αφορά στη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών η κυρία Γεννηματά είπε «είχα πάντοτε την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να υπηρετήσει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών. Στην οικονομική κρίση προστέθηκε και η προσφυγική κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης αλλά και των Ευρωπαίων που δεν μπορούν να κρύβονται πίσω από τα ελληνικά λάθη για τις παραλείψεις τους»

Μιλώντας για τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που του ζητηθεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση η κυρία Γεννηματά ήταν κατηγορηματική, «Δεν πρόκειται να γίνουμε δεκανίκι κανενός. Τη λύση πρέπει να δώσει αυτή η Βουλή με τη συμμετοχή των δύο πρώτων κομμάτων. Αν επιμείνει ο Τσίπρας για εμάς τότε αναλαμβάνει την ευθύνη να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».

Η Φώφη Γεννηματα αποκάλυψε και τη στιχομυθία της με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν την οικογενειακή φωτογράφιση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών.
«Έλα Αλέξη, είσαι εδώ στην άκρη, δεξιά». «Μα, στην άκρη δεξιά βρήκατε να με βάλετε;» απάντησε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Βέβαια, από την άλλη, όπως το κοιτάς είναι η άκρη αριστερά». «Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπεις» ανταπάντησε η κυρία Γεννηματά.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese