Στον μακρύ κατάλογο με τα πιο αχρείαστα ριμέικ ταινιών, μπορείτε πλέον να… προσθέσετε το «Μπεν Χουρ».

Το έπος των 11 Οσκαρ που σκηνοθέτησε το 1959 ο Γουίλιαμ Γουάιλερ αντέχει ακόμη στο χρόνο, όπως αποδεικνύουν οι καθιερωμένες προβολές του κάθε χρόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Και ο Τσάρλτον Ιστον τα καταφέρνει μια χαρά τραβώντας κουπί ως σκλάβος σε γαλέρα ή τρέχοντας σε αρματοδρομία στο Circus Maximus.

Ο Τζακ Χιούστον που θα μπει στα σανδάλια του Ιούδα Μπεν Χουρ, είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό αλλά αγαπητός στους φίλους της τηλεοπτικής σειράς «Boardwalk Empire», ενώ κλέβει την παράσταση στην ταινία «Περηφάνια, προκατάληψη και ζόμπι».

Στο δύσκολο έργο του έχει τη βοήθεια του Ρώσου σκηνοθέτη Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ («Οι φύλακες της νύχτας», «Wanted») και των ψηφιακών οπτικών εφέ, που βγάζουν μάτι στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας.

Η αλήθεια είναι ότι και η ταινία του 1959 ήταν με τη σειρά της ριμέικ μίας βωβής του 1925. Ενώ το νέο «Μπεν Χουρ» δεν πλασάρεται ως ριμέικ εκείνου με τον Τσάρλτον Ίστον, αλλά ως νέα μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος (1880) του Λιου Ουάλας.

Μια διάκριση που έχει σημασία, καθώς το βιβλίο είναι ελεύθερο πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ η ταινία όχι.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese