– Ήταν επαγγελματίες κλέφτες και είχαν αδυναμία στα Nissan Navara…
– Τους είχαν καταγράψει πολλές κάμερες και στη Λαμία
– Έκαναν κομμάτια τα αυτοκίνητα και τα πουλούσαν για ανταλλακτικά
– Χειροπέδες σε 12 άτομα της συμμορίας που δρούσε σε όλη την Ελλάδα

Επιτέλους στα χέρια της αστυνομίας είναι τα μέλη της σπείρας που είχε ρημάξει τα αυτοκίνητα το περασμένο καλοκαίρι στη Λαμία και σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας προχώρησαν σε έρευνες και συλλήψεις στη Λάρισα, την Αθήνα και το Κιάτο. Μέχρι το απόγευμα είχαν συλληφθεί και είχαν προσαχθεί στην Ασφάλεια της Λαμίας περισσότερα από 12 άτομα που θεωρούνται ότι είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε κάποιες από τις κλοπές τα πρόσωπά τους φαινόταν καθαρά στα βίντεο που υπήρχαν από τις κάμερες στους δρόμους της Λαμίας.

Επίσης φαινόταν ο τρόπος δράσης τους, καθώς και η γυναίκα με το τατουάζ στην πλάτη που χρησιμοποιούν για κάλυψη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ένας από αυτούς έδινε “παρών” κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, αφού και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για κλοπές αυτοκινήτων.

Πριν λίγους μήνες εντόπισαν ένα ζευγάρι της σπείρας να οδηγεί στην εθνική οδό ένα κλεμμένο Navara. Ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο και ακολούθησε πολύωρη καταδίωξη. Το ζευγάρι εγκατέλειψε το αυτοκίνητο στην περιοχή του Θεολόγου. Οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τη γυναίκα, όχι όμως και τον άντρα που είχε διαφύγει μέσα στο δάσος.

Οι επαγγελματίες κλέφτες είχαν αδυναμία στα Nissan Navara, τα Toyota Hilux και στα Volkswagen Taro, τα οποία όπως όλα δείχνουν τα διαλύουν και τα πουλούν για ανταλλακτικά.

Τον έκλεψαν δυο φορές – Έφαγε και κλήση

Ένα από τα θύματα, σύμφωνα με πληροφορίες είναι επαγγελματίας από τη Λαμία. Τον Ιούνιο του έκλεψαν ένα ολοκαίνουργιο Nissan Navara το οποίο δεν το ξαναείδε ποτέ.

Τον Αύγουστο οι ίδιοι κλέφτες προσπάθησαν να του κλέψουν ένα Volkswagen Taro. Το αυτοκίνητο δεν έπαιρνε μπρος και το έσπρωχναν, αλλά και πάλι δεν τα κατάφεραν.

Στο τέλος το παράτησαν στη μέση κεντρικού δρόμου κλείνοντας την κυκλοφορία. Η τροχαία νόμισε ότι το εγκατέλειψε μεθυσμένος οδηγός και του έκοψε κλήση. Αργότερα όμως βρήκαν τον οδηγό στο σπίτι ο οποίος όταν άκουσε τι έγινε δεν πίστευε στη τύχη του.

Το ίδιο βράδυ οι επαγγελματίες κλέφτες έκλεψαν άλλο αυτοκίνητο από την οδό Κύπρου, ένα επαγγελματικό Toyota Hilux, που ο ιδιοκτήτης το κλαίει ακόμα.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese