Ο Αχμέτ Νταβούτογλου μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής όπου υπήρξε συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τους πρόσφυγες, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι τα χρήματα ότι θα πάνε για καλό των Σύρων…

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ιστορική η ημερομηνία της συμφωνίας, η ΕΕ και η Τουρκία έχουν το ίδιο μέλλον. Το θέμα δεν αφορά την διαχείριση μιας κρίσης, οφείλουμε να μοιραζόμαστε ένα όραμα και να έχουμε έναν κοινό στόχο. Θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των ανθρώπων στο Αιγαίο και στη γύρω περιοχή.

Θα πρέπει η ΕΕ να δεχτεί στα εδάφη της τον ίδιο αριθμό ατόμων με την Τουρκία. Υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια. Τις επόμενες εβδομάδες θα καταβληθούν τα 3 δισ. Αυτά δεν θα πάνε στην Τουρκία. Τα χρήματα αυτά θα δοθούν για το καλό των Σύρων προσφύγων και η Τουρκία θα φροντίσει για τη διαχείριση αυτών των ποσών.

Όταν ολοκληρωθούν όλα τα βήματα, θα πρέπει να αρχίσουν οι διαδικασίες για την ένταξη της Τουρκίας. Θα επιταχύνουμε το άνοιγμα και άλλων κεφαλαίων. Δεν υπάρχει μέλλον της Τουρκίας χωρίς την ΕΕ και το αντίστροφο. Χρειαζόμαστε συμφωνία για την προσφυγική κρίση. Θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε μια ειρηνική γειτονιά.

Χρειάζεται αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, καθώς είναι ένα πρόβλημα που όλοι βιώνουμε. Υπάρχουν πολλές φωνές που υποστηρίζουν τις τρομοκρατικές οργανώσεις και αυτές οι φωνές βρίσκονται κοντά σε αυτό το κτήριο. Δεν θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό των θυμάτων».English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese