«Φάρσα» χαρακτήρισε ο Βασίλης Λεβέντης τις απειλές του Πάνου Καμμένου…
για αποχώρησή του από την κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις Μουζάλα που είπε «Μακεδονιά» την ΠΓΔΜ.

«Πότε δεν πίστεψα ότι θα ρίξει την κυβέρνηση ο Καμμένος γιατί μετά τι θα κάνει; Θα πάει και ο ίδιος στα σκουπίδια. Δεν έχει επιλογές, ούτε και να έριχνε την κυβέρνηση θα σωζόταν  στις δημοσκοπήσεις. Θα είχε την τύχη του Καρατζαφέρη και του Κουβέλη αποσυρόμενος, όπως την ίδια τύχη θα έχει και παραμένοντας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης επανήλθε, μάλιστα, και στα όσα είχε υποστηρίξει για εκβιασμό των βουλευτών από τον Αλέξη Τσίπρα ότι αν δεν ψηφίσουν το ασφαλιστικό πάμε για εκλογές την Κυριακή του Θωμά λέγοντας ότι «το βλέπει αυτό ο Καμμένος και σου λέει να φύγω μήπως σωθώ!».

Κατά τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εξετάζει το σενάριο να ζητηθεί συνεργασία από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι αλλά, όπως είπε. «πιστεύω ότι δεν τον βολεύει ούτε αυτό γιατί αυτοί μπορεί να πουν μια στιγμή ναι και την άλλη στιγμή βλέποντας ότι στις δημοσκοπήσεις γκρεμίζονται να αποχωρήσουν». «Δηλαδή  και η Γεννηματά είναι ένα πρόσωπο που άγεται και σύρεται. Έβλεπα στη σύνοδο των αρχηγών με το sms την κατεύθυναν από απέξω και ο Θεοδωράκης είναι πολύ φοβητσιάρης πια, δεν εκπροσωπεί τίποτα ουσιαστικό, ούτε 2% δεν έχει στις δημοσκοπήσεις.  Επομένως και αυτός άμα δει μπαίνοντας στην κυβέρνηση ότι το 2 γίνεται 1 θα αντέξει; Θα του φύγουν καταρχάς οι βουλευτές, δεν είναι αρραγείς ούτε στο ΠΑΣΟΚ ούτε στο ΠΟΤΑΜΙ οι βουλευτές  να πουν ότι εν σώματι πάμε και στηρίζουμε μια κυβέρνηση. Ένα κέντρο διερχομένων έχουν γίνει και τα δύο αυτά κόμματα για αυτό ο Τσίπρας δεν τους πολύ-εμπιστεύεται και δεν εξετάζεται πολύ σοβαρά. Εξετάζεται αλλά όχι πολύ σοβαρά το χαρτί διεύρυνσης προς ΠΟΤΑΜΙ  και ΠΑΣΟΚ. Το μόνο σοβαρό χαρτί είναι η ΝΔ, όλοι μαζί με τον Τσίπρα ή αν όχι όλοι η ομάδα Καραμανλή που είναι 40 περίπου βουλευτές με το ΣΥΡΙΖΑ» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σε ερώτηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Παραπολιτικά FM για το τι θα κάνει με την εξαγγελθείσα αλλαγή των βουλευτών στο κόμμα του είπε ότι «πήρα την απόφαση παράτασης του χρόνου παραμονής των βουλευτών επ’ ωφελείας της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού». «Θυμάμαι την υπόσχεση που έδωσα, αισθάνομαι άσχημα που δεν την τήρησα αλλά είναι μια υπόσχεση εσωτερικά προς το κόμμα, δεν είναι υπόσχεση προς την κοινωνία. Αν ήταν προς την κοινωνία θα έκοβα το λαιμό μου να την τηρήσω, είναι υπόσχεση εσωτερικά και εσωτερικά πρέπει ένα κόμμα να θυσιάζεται χάρη του ίδιου του κόμματος και της πατρίδος» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Αποκάλυψε, τέλος, άγνωστο παρασκήνιο από την τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υποστηρίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης τρεις φορές σηκώθηκε να φύγει γιατί δεν ήθελε να υπογράψει το ανακοινωθέν  και έλεγε στη Γεννηματά συνέχεια ότι αν δεν υπογράψεις εσύ δεν υπογράφω ούτε εγώ. Αυτό θέλω να μάθει ο κόσμος και να μάθουν και οι βουλευτές και ότι ο Τσίπρας είχε έτοιμο ανακοινωθέν. Πως καλείς τους αρχηγούς και έχεις  έτοιμο ανακοινωθέν, «σερβιρισμένο φαί να το φάμε», πότε η σύσκεψη σε τι θα αποσκοπούσε;  Δηλαδή έχουμε ένα πολιτικό σύστημα τελείως διεφθαρμένο. Ο πρωθυπουργός καλεί τους αρχηγούς με προετοιμασμένο ανακοινωθέν και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τρεις φορές κάνει να φύγει και τον τραβάει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να μείνει και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έξι σχέδια άλλαξε…».

Η Βουλή είναι κωφάλαλη – Ο συνδικαλισμός τείνει υποβαθμιζόμενος

«Η Βουλή είναι κωφάλαλη. Δεν περίμενα έτσι το κοινοβούλιο, ότι δε θα άκουγε τις προτάσεις μου» τόνισε λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων μιλώντας στο 36ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, προσθέτοντας ότι απογοήτευση εισέπραξε και από την άρνηση των πολιτικών αρχηγών να συζητηθεί η αξιολόγηση και το θέμα της ανεργίας στη σύσσκεψη κορυφής.

Ο κ. Λεβέντης, ο μόνος πολιτικός αρχηγός που παρέστη στο συνέδριο, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι πρέπει να αναμένουμε εκλογές το Μάιο. Δικαιολόγησε, ακόμη, τη στηριξή του στη ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας ότι ο θεσμός του συνδικαλισμού τείνει υποβαθμιζόμενος καθώς πολλοί θέλουν η αγορά να λειτουργεί αυτορυθμιζόμενη.

«Τα συνδικάτα έχουν εμμονή με τα κεκτημένα. Πρέπει οι οργανώσεις να προσπαθήσουν με βιώσιμες προτάσεις να καταπιούν την αδηφάγο ορμή του καπιταλισμού. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου. Να φτιάξουμε τη ΓΣΕΕ ένα όργανο πιο ουσιαστικό και πιο γόνιμο» κατέληξε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese