Αλλαγές και στο θεσμικό πλαίσιο για τις δημοσκοπήσεις με στόχο την…
διαφάνειά τους και την αντικειμενικότητα προανήγγειλε από την Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς λέγοντας πως «οι δημοσκόποι πρέπει να σταματήσουν να ασκούν πολιτική».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτης του βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου, ο Υπουργός Επικρατείας είπε ότι η Κυβέρνηση μελετά την αυστηροποίηση και ενίσχυση του υφιστάμενο θεσμικού πλαισίου για την διεξαγωγή δημοσκοπήσεων από τις εταιρείες προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα παραπλάνησης και χειραγωγήσεων της κοινής γνώμης. Μάλιστα για να δομήσει την αναγκαιότητα αυτή επικαλέσθηκε και τις αστοχίες των δημοσκοπήσεων κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος όσο και των εθνικών εκλογών μιλώντας τερατώδεις αποκλίσεις που μόνο μερικώς μπορούν να αποδοθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια που ακολούθησαν οι εταιρείες δημοσκόπησης.

Όπως είπε ο κ. Παππάς θέλουμε να ενισχύσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παραπλάνησης, επισημαίνοντας, ότι τόσο στο πρόσφατο δημοψήφισμα όσο και στις εθνικές εκλογές υπήρξαν τερατώδεις αποκλίσεις που μόνον μερικώς μπορούν να εξηγηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια των εταιρειών δημοσκοπήσεων.
ΠηγήEnglish French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese